Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 1952 yılında başlatılan Milli Kültür Eserlerinin Basımı ve Yayımı Projesi’nin 2022 yılına yönelik verileri yayımlandı.
BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın önsözünü yazdığı ve bakanlığın 2,6 milyon TL harcadığı, “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” isimli kitaptan proje kapsamında 2022’de 12 bin adet yeni basım yapıldığı bildirildi. “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” isimli kitap, kendisinden sonra en çok basılan kitabın baskı sayısını dörde katladı.
“Milli Kültür Eserlerinin Basımı ve Yayımı Projesi” kapsamında 2022 yılında bastırılan kitaplar belli oldu. Proje kapsamında 2022 yılında dokuz kitabın tekrar basımının yapıldığı, dört kitabın baskıya çıkarıldığı ve dört kitabın da baskıya hazırlandığı belirtildi.
Toplam 17 kitabın yer aldığı listenin ilk sırasında, “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” isimli kitap yer aldı. Emine Erdoğan’ın önsözünü yazdığı ve “Tanıtımına katkı sunduğu” kitaptan 6 bin adet Türkçe, 6 bin adet de İngilizce olmak üzere toplam 12 bin adet tekrar basım yapıldığı öğrenildi.
Kamuoyunda, “Emine Erdoğan’ın kitabı” olarak bilinen Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabının baskı sayısı itibarıyla en yakın rakibini dörde katladığını ortaya koyan listedeki diğer bazı kitaplar ve baskı sayıları ise şöyle sıralandı:
Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Emine Erdoğan’ın kitabı” için 2021 ve 2022 yıllarında dört farklı ihale düzenledi. Kitabın basım ve tanıtım işlerine yönelik ihaleler kapsamında bakanlığın kasasından çıkan toplam para, 2 milyon 613 bin 160 TL olarak hesaplandı. Kitabın yalnızca tanıtımı için 700 bin TL harcanmıştı.
halktv.com.tr
İşte CHP’nin masasındaki son anketler138 izlenme
İzmir’in Buca ilçesinde "Soğuktan öleceğim" diyerek yardım isteyen evsiz engelli bir vatandaş, sabah saatlerinde ölü bulundu20 izlenme
Devlet hastanelerden kâr mı yoksa zarar mı ediyor?153 izlenme
TOKİ’nin 2 milyar 75 milyonluk ihalesi AKP’li eski bakanın kardeşlerine verildi40 izlenme
Ayhan Bora Kaplan’la anılıyor: Yargıtay Üyesinden ikinci açıklama "Suç duyurusunda bulunacağım"46 izlenme
Döviz 1 kuruş yükselince 310 milyon lira borçlanıyoruz!221 izlenme
Avustralyalı şirket Diyarbakır'da petrol buldu!298 izlenme
Esenyurt katliamını yapan saldırganlar Cinayet Büro'daki sorguda her şeyi anlattı467 izlenme