Ülkede sadece kamuya ait sınırlı sayıdaki merkezde test yapılabilmesi yurttaşları farklı arayışlara yönlendirdi. Hastalık kaygısı yaşayan kişilerin bazı özel hastaneler ve laboratuvarlarda yüksek ücretler karşılığı test yaptırabildikleri öğrenildi. Megakentteki bir özel laboratuvar ile bir özel hastanede binlerce liraya koronavirüs testi yapıldığı bildirildi. Megakentteki bir özel laboratuvarın iki şubesinde bin 250 TL’lik ücret karşılığı test yapıldığı, test yaptırmak için koronavirüs belirtisi veya doktor tavsiyesi aranmadığı kaydedildi.
BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Anadolu Yakası’ndaki bir özel hastanenin de birkaç gün öncesine kadar koronavirüs testi yaptığı belirlendi. Ulaştığımız hastanenin yetkilileri enfeksiyon hastalıkları bölümünde muayene ücretinin 370 TL olduğunu ve uzman hekimlerin gerek görmesi halinde de bin 300 TL’ye koronavirüs testi yapıldığını aktardı.
Coronavirüs testlerinin ücretsiz ve herkesin ulaşabileceği yaygınlıkta olması gerektiğini vurgulayan İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kılıç, “Olabildiğince çok tanı koymamız lazım ki virüsü taşıyanlar tespit edilsin, izole edilsin ve bulaşmanın önüne geçilsin. Bu 'tespit et ve zinciri kır' sürecidir. Testler yaygınlaştırıldığında insanlar zaten parayla test yaptırmaya gerek duymaz. Bir kişi özel bir laboratuvarda test yaptırdı ve test sonucu pozitif çıktı diyelim ne olacak? Ben kendimi izole edeyim diye bir bilince sahip mi? Bu iş bakanlık eliyle yapıldığı zaman sonucu pozitif çıkan kişi izole edilir veya bakanlık karantinaya alır. En önemli soru işareti özel laboratuvarlarda yapılan koronavirüs testlerinin sonuç takibinin nasıl yapılacağıdır” diye konuştu.
TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman önceki gün yaptığı açıklamada ‘İzinsiz test yapan yerler olduğunu’ belirterek, “İstanbul’da ‘birden fazla yerde test yapıldığını’ Bakan’la da konuştuk. O da biliyor, ben de” demişti. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca test yapılan laboratuvar sayısını altıdan 16’ya çıkaracaklarını ve test kitini bütün illere göndereceklerini belirtti.
https://halktv.com.tr/gundem/parasiolanaozelhastanedecoronavirustestiolanyoksulaolacak421344h
Ukrayna'nın Rusya'dan talebi belli oldu: "Çekilin!"54 izlenme
CHP'nin hazırladığı raporda vahim tablo! İşte gerçek işsiz sayısı!53 izlenme
Enflasyon rakamları açıklandı: TÜİK ve ENAG arasında yine uçurum var!45 izlenme
Belçikalı bakan Anıtkabir'de diz çökmüştü: Nedenini anlattı27 izlenme
Ekonomi uçuyor millet sürünüyor35 izlenme
Kendi raporlarında itiraf ettiler: AFAD’ın depremzedeler için harcaması gereken paralar vakıflara gitti!36 izlenme
AKP kadrolarından ilk kopuşlar başladı!120 izlenme
Okuyan bir daha okuyacak: Sorgularda akla ziyan sorular50 izlenme
İBB Davası'nda tutuklu şoförün başına gelmeyen kalmadı! Gözyaşları içinde anlattıkları herkesi şoke etti
AKP içinde ilginç kavga! Bu üç isim kanlı bıçaklı
Saray'a gidecek mi? Özgür Özel açıkladı
Gülşen'in 4 ay önceki sözleri gündem yapıldı ve şarkıcı tutuklandı. Sedat Peker'in tüm iddiaları unutturuldu!