İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV canlı yayınında gazeteciler İsmail Saymaz, İpek Özbey ve Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmamoğlu'nun kendi projelerine 'çöktüğü' iddiaları hakkında konuşan İBB Başkanı, 3.5 yılda İstanbul'da yaptıkları yatırım ve hizmetlere ilişkin de açıklamalarda bulundu.
İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan ve 11 Kasım'da görülecek duruşmaya ilişkin de konuştu.
Siyasi yasak bekleyip beklemediği yönündeki soruya İmamoğlu, ''Bu konuda özel araştırmalar, çalışmalar yapıldı. Bu mesele bir yargı meselesi değil. Birisi kötü bir şey yapmış, suçu üzerinden bir yargılama süreci değil. Hatırlayalım lütfen. Seçimden sonra belediye başkanları Strazburg'a gidildi. Belediye başkanlarının çağrılma nedeni tartışmalar yapılacağı oturum. Daha da önemlisi konseye yazı yazıp gelin bizim yerel seçimleri izleyin diyen hükümet. Biz de seçimden sonra gidiyoruz, bir çok konuyu içeren bir konuşma yapıyorum. Ben Avrupa'dan döndüm. Zatı muhterem bana sen bizi nasıl yurt dışına şikayet edersin ahmak dedi. Ben de cevap veriyorum, seçimi tekrarlatanlara iade ediyorum diyorum. 11'inde dava var. 16 milyon insanı göz göre yargılama peşindeler. Yargıyı lekeliyorlar. Binlerce çevik kuvveti oraya dikiyorsunuz. Ben yargılanmayı bile zül görüyorum. Ben yargıya güvenmek istiyorum. Her şeyi yapabilirler. Murat ettikleri İmamoğlu'nu siyaseten cezalandırmak. Ama bunu yapamazlar. Seçim iptal edilir mi dedi arkadaşlarım. İnşallah etmezler dedim. Olursa fark atarız dedim'' ifadelerini kullandı.
İmamoğlu ayrıca ''Ben ceza almam sonrasını hiç hesaba katmadım. Hukukun olduğu hiçbir ülkede böyle bir dava açılmaz. Ben yüce Türk yargısına güvenmek istiyorum. Ben bu yola helalleşerek çıktım. Yolun zorluğunu biliyordum. Onun için hiçbir hususu engel olarak görmüyorum. Mevzu bu memleketin 86 milyon insanın mutluluğu yolculuğudur. Bu tür olaylarla karşılaşacağımı bildiğim için korku, telaş yok. '' dedi.
Davanın hakiminin değiştirilmesi ve hakimin FETÖ'cü olduğu iddiaları hakkında da konuşan İmamoğlu, ''Mademki bu hakim FETÖ'cü, dosya numarası veriyorum 2020/5019. Ve koşullarına uygun olmaması haliyle niçin Samsun'a ataması yapıldı? Üst yargı yetkilisi kişiler tarafından gel sen İmamoğlu'na ceza ver. Bu cezayı verirsen seni ağır ceza reisi yapalım denmiştir?'' diye konuştu.
Gerçek Gündem
İmam dayağına, müdür savunması 'Devlet arkamda!'221 izlenme
Bursa dünden beri alev alev! Köyler peş peşe tahliye ediliyor12 izlenme
İktidar 1.4 trilyon vergiden vazgeçti14 izlenme
Gri liste kararının şifreleri: ‘Türkiye'ye sermaye girişlerini daha da azaltabilir’41 izlenme
Erdoğan ile Davutoğlu arasında büyük kavga!245 izlenme
Emekli sefaletini anlattı: "12 bin lira maaş alıyorum, bunun 8 bin lirası kira. Hangi emekli rahat bir şekilde yaşıyor, hangi emekli evine et götürebiliyor"21 izlenme
Son seçim anketi yayınlandı: Kılıçdaroğlu farkı açtı!45 izlenme
Emekli maaşı asgari ücretin altında kaldı315 izlenme
Sivas depremi sonrası korkutan açıklama: "Yeni fay ortaya çıktı"
Skandal üstüne skandal! Soylu ve Kurum kayyumun hediyelerini kendileri seçmiş!
Sağlık çalışanları ikinci zirveyi anlatıyor: Yorulduk ve tükendik
Kılıçdaroğlu’nun avukatı paylaştı: "Bu kez Yargıtay, Erdoğan’a ders verdi"