Geçtiğimiz gün Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde yer alan Kennedy Lodge’da yaşanan korkunç olayda, 15 yaşındaki Hilal Özdemir, Ayberk Kurtuluş tarafından silahla vurularak vahşice katledildi. Katil Ayberk Kurtuluş aynı silahla intihar etti.
Kan donduran cinayetin şoku atlatılamamışken yeni detaylar da ortaya çıktı. 15 yaşındaki Hilal'in ablası Sedef Özdemir, cinayete ilişkin açıklamalar yaptı. Olay günü yaşadıklarını anlatan acılı abla cinayetin arkasındaki ihmalleri de gözler önüne serdi.
Abla Sedef Özdemir, saldırganın mekana iki kez girdiğini belirtti. İlk girişte kız kardeşinin yumruklandığını, yanındaki arkadaşının güvenlik çağırması üzerine ise ‘Burada güvenlik yok’ yanıtını aldıklarını aktardı. Düğün salonunda bile güvenlik olduğunu ancak bu mekanda hiçbir önlemin alınmadığını vurguladı.
Abla Özdemir’in ifadelerine göre, cinayetin nedeni kıskançlık. Hilal hakkında yayılan söylentilerin doğru olup olmadığını Ayberk’in sorması üzerine Hilal’in bu iddiaları yalanladığı, ardından da yumruklu saldırıya uğradığı öğrenildi. Hilal, bu olaydan sonra Ayberk ile bir daha görüşmeyeceğini arkadaşına söyledi.
Vahşi cinayetin öncesine dair de açıklamalar yapan abla Özdemir, Hilal'in başka bir arkadaşının da katil Ayberk'in elinde silahlı intihar edeceğini anlattığı mesajlar attığını söyledi. Ayberk’in daha sonra Hilal’in yanına silahsız olduğunu söyleyerek geldiğini belirtti. Ancak Hilal’in görüşmek istemediğini ifade etmesine rağmen, Ayberk’in onu ensesinden tutarak kalabalığın içinden sürükleyip götürdüğünü anlattı.
Sedef Özdemir, yaşanan güvenlik boşluğunu sert bir dille eleştirdi. Saldırganın üstünün neden aranmadığını, mekana iki kez nasıl girip çıktığını sorguladı. Güvenlik görevlilerinin, saldırganın ilk darp olayından sonra tekrar içeri alınmaması yönünde neden bir önlem almadığını anlamadığını dile getirdi.
Sözcü
Maaşı 74 Bin TL olan RTE dalgasını geçiyor ! 'Et fiyatlarının artması, refah seviyesin artmasından ve talepte yaşanan yükselişten kaynaklanıyor !'826 izlenme
KONDA: 2. Tur Erdoğan ve İnce arasında…Oyunun kontrolü muhalefette…603 izlenme
Emeklinin sabrı tükendi, isyan ettiler: "O günden beri uykularım gitti"26 izlenme
2021 yılı enflasyon oranı belli oldu!85 izlenme
Kaymakamın hediyesi tepki çekti! ‘Dalga geçer gibi…’48 izlenme
ABD ile yapılan anlaşmanın detayları… Yazarlar ve uzmanlar yorumladı180 izlenme
Beykoz belediyesinin eski başkan yardımcıları cezaevinde evlendi18 izlenme
Emekli vatandaş isyan etti: “70 yaşından sonra ekmek parası kazanacağım diye çalışıyorum”21 izlenme
İstanbul’da seçim sonuçlarında son durum! CHP ile AKP arasındaki fark kaç oldu?
Aydın’dan sonra Kastamonu: KYK yurdunda öğrencilerin olduğu asansör iki kat aşağı kaydı
Halk Ekmek'in üst düzey yöneticisi ‘çok vahim’ diyerek elektrik faturalarını paylaştı
Karnını doyurmak için zeytin toplayan 66 yaşındaki emekli: "13 bin maaş alıyorum. Ama benim 13 bin lira maaşım bana yetmediği için şimdi zeytin bahçesinde zeytin topluyorum"