Berkay Gezgin, geçen Pazar günü Ankara'da yapılan CHP'nin 21. Olağanüstü Kurultayında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Parti Meclisi listesine girdi.
139 KİŞİ HAKKINDA SİYASİ YASAK İSTENİYOR
Ancak Sözcü'den Saygı Öztürk'ün aktardığına göre Marmara Cezaevinde tutuklu olan Gezgin ve 25 Mart'ta tutuklanan 139 kişi hakkında hazırlanan iddianamede tamamı hakkında "siyasi yasak" isteniyor. Bu suçtan ceza verilmesi halinde Berkay Gezgin ve diğer şüpheliler yasaya göre muhtar bile olamayacak, kamuda görev alamayacak.
Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Gezgin'in avukatı Baykal, suçlamalar hakkında şunları söyledi:
"Berkay Gezgin'in suç tarihi, iddianameye göre 23 Mart saat 20.30'dan sonra gösteriliyor ve o zaman gözaltına alındığı belirtiliyor. Oysa, Berkay, Emniyet tutanaklarına göre gerçekte 22 Mart saat 23.30 civarında gözaltına alınıyor. Yani, Cumhurbaşkanına hakaret edildiği iddiasından yaklaşık 17 saat önce Berkay, Vatan Emniyet'te gözaltındadır ve olayın geçtiği yerde bulunmamaktadır. Berkay, 22'sinde gözaltında olduğuna göre, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasının olduğu 23 Mart'ta olay bölgesinde bulunmamaktadır. Berkay'ın o saatlerde Vatan Emniyet binasında olduğu telefon HTS kayıtları ve sinyalin alındığı baz istasyonlarından da saptanabilir."
Tele1
ABD, Türkiye’den maske aldı, PKK’ya gönderdi!161 izlenme
Kartal İmam Hatip'in hikmeti ne? 'Devletin önemli kurumlarında ağırlığı var'131 izlenme
İsmail Saymaz 'Sanayi üretimimiz Çin'i geçti' diyen AKP yandaşı Merve Oruç'u 1 dakikada perişan etti!99 izlenme
AKP'li vekil il başkanını herkesin önünde böyle fırçaladı: "Korkunuz varsa evde karınızın yanına oturun"27 izlenme
Lavrov'dan OPEC ile işbirliği açıklaması34 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'a bir müjde daha!41 izlenme
Erdoğan: 1919 Türkiye Cumhuriyeti'nin başlangıç tarihi değil377 izlenme
TTB, 5 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini duyurdu: Tükeniyoruz42 izlenme
Ünlü işadamının oğulları da iflas etti!
98 yıllık gazete bir günde kapatıldı!
İskenderun'da gizemli bir hayırsever, bir markete borcu olan 400 depremzede vatandaşın 1 milyon 600 bin TL'lik veresiye borcunu ödedi
'Türkiye'de cezaevine girenlerin sayısı 10 yılda yüzde 89 arttı'