Kurban Bayramı’nın birinci günü, 6 Haziran'da, evinin havuzundaki makine dairesinde elektrik akımına kapılıp ağır yaralanan 48 yaşındaki Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.
Bugün Zeyrek için düzenlenen cenaze törenine katılmak isteyen İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Adalet Bakanlığı'na yazılı başvuruda bulundu.

Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu avukatları aracılığıyla Adalet Bakanlığı'na cenazeye katılmak için başvuruda bulundu.

Avukat Mehmet Pehlivan'ın aracılığı ile gerçekleştirilen başvuru dilekçesinde, "Sayın Yetkili, Müvekkil Ekrem İmamoğlu, uzun yıllardır siyasi yol arkadaşlığı yaptığı, aynı zamanda mensubu bulunduğu partinin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmakta iken vefat eden merhum Ferdi Zeyrek'in, Manisa ilinde düzenlenecek olan cenaze törenine katılmak istemektedir. Müvekkilin, hem kişisel yakınlığı hem de siyasi sorumluluğu gereği bu törene katılımı büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle, müvekkilin cenaze törenine iştirak edebilmesi adına gerekli iznin verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz" ifadeleri yer aldı.

Ekrem İmamoğlu'nun talebi aralarında akrabalık ve yakın ilişki olmadığı gerekçesi ile reddedildi. Zeyrek'in cenazesine İmamoğlu'nun yerine eşi Dilek İmamoğlu katıldı.

Dilek İmamoğlu törende CHP lideri Özgür Özel'in yanında yer aldı.

Kılıçdaroğlu'nun çağrısına uydu, KYK borçlarının faizleri silindi!40 izlenme
AKP'li başkandan açıklama: 'Parti broşürü değil, hediyelik kahve’30 izlenme
İBB’nin İstanbullulardan topladığı 6.2 milyonluk bağışa el konuldu!39 izlenme
Oğuz Erge'nin Ailesi: "Cezaevinde Saldırı İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor"25 izlenme
Cumhuriyet'in Diyarbakır'ın köyünde kurduğu okulda bakın neler oldu?394 izlenme
Muhalefet Meclis’te kayıp! Vekiller katılmayınca 'sansür' kanunu yasalaştı11 izlenme
Şamil Tayyar İmamoğlu 'tutuksuz yargılanmalı' dedi: Erken seçim tarihi verdi10 izlenme
Rus bankalarına yaptırım Türk turizmcisini vurdu: Ödeme alınamıyor34 izlenme