TarsusAdanaGaziantep (TAG) Otoyolu’nun Nizip bölümünde kaza yapan bir araca müdahale eden ekiplere ve İhlas Haber Ajansının (İHA) canlı yayın aracına, kaza yerinden yaklaşık 200 metre geride devrilen ve kayan yolcu otobüsü çarptı.

İHA
Kaza bölgesine çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi. Kazada ilk belirlemelere göre aralarında 3 itfaiye, 4 sağlık personeli ile İHA çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver’in de bulunduğu 16 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı.

İhlas Haber Ajansı muhabiri Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver
VALİ GÜL: 16 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETTİ
Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Nizip Otoyolu’nda meydana gelen kazada, 16 kişinin yaşamını yitirdiğini, 21 kişinin de yaralandığını açıkladı.

AA
Vali Gül, olay yerinde yaptığı açıklamada kazayla ilgili şunları söyledi:
*Otobüs kaza yapıyor. Buna itfaiye, sağlık ekipleri ve diğer mesai arkadaşlarımız müdahale ederken 200 metre geride başka bir otobüs kaza yapıyor.
*Kaza yapan otobüs kayarak ekiplerimize ve yaralılara çarpıyor. İlk belirlemelere göre vefat eden 16 vatandaşımız var.
*Aralarında 3 itfaiye görevlisi, 2 sağlık görevlisi, 2 gazeteci arkadaşımız var. Milletimizin başı sağ olsun.

AA
Kaza nedeniyle TAG Otoyolu’nun Nizip istikametine doğru olan bölümü ulaşıma kapatıldı.

AA
BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Başımız sağ olsun. Gaziantep Nizip Otoyolunda kazaya müdahale eden 112 Sağlık, İtfaiye ve polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu ilk belirlemelere göre; 2 Sağlık Görevlisi, 2 İHA Muhabiri, 3 İtfaiyeci, 8 yolcu olmak üzere toplam 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Valimiz, Emniyet Müdürümüz kaza yerindeler. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin” ifadelerini kullandı.(AADHAİHA)

AA
Sanki savaştayız: 7 ayda 1200 ölü, 1960 yaralı36 izlenme
Benzin ve motorine yine zam geliyor19 izlenme
Türkiye yurt dışında nerelerde cami inşa etti, bu camilerin maliyeti ne?122 izlenme
Narin soruşturmasında flaş gelişme! Büyük amcasının evinde arama yapıldı49 izlenme
İç hatlar uçak biletlerinde tavan fiyata zam30 izlenme
Yerli Malı Haftasında öğrencilere silah sergisi13 izlenme
AKP'li vekil Ahmet Zenbilci'nin istifası gerçek değilmiş: Meclis kayıtları her şeyi ortaya koydu29 izlenme
Bilal Erdoğan babasına övgüler dizip TÜSİAD'ı hedef aldı: "Tayyip Erdoğan'ın kıymetini... Ne oldu, biriktirdiğiniz paralar nereye gitti?"14 izlenme
İmamoğlu'ndan duruşma sonrası 'mertlik' paylaşımı: "Birazcık mertliğiniz varsa bu insanları bırakın, tek başıma benimle mücadele edin!"
Gazetelere işçiler adına ilan vermişti: Akbelen'i talan eden YK Enerji, işçilerin maaşlarını ödemedi; direniş başladı
Kayyumları savunan heyetteydi: AKP’li vekilin PKK yöneticisiyle fotoğrafı tekrar gündem oldu
Güneydoğu alarm veriyor! ‘Suriyeliler kendi partisini kurmaya hazırlanıyor’