Naci Ağbal'ın görevden alınıp yerine Yeni Şafak yazarı Şahap Kavcıoğlu'nun atanması dünyada yankılanmaya devam ediyor.
İngiliz Financial Times gazetesinde Ayla Jean Yackley imzasıyla yayımlanan ‘Erdoğan'ın adamı Merkez Bankası'nda dümenin başına geçti' başlıklı analizde dikkat çeken bir yoruma yer verildi.
New York merkezli danışmanlık firması Teneo Intelligence'ın eş başkanı Wolfango Piccoli, Kavcıoğlu'nun atanmasını “Albayrak'ın ipleri hâlâ elinde tuttuğunun kanıtı” olarak değerlendirdi.
FT, Kavcıoğlu ve Albayrak'ın doktora tezi danışmanlarının aynı olduğunu, bu ismin de kısa süre önce Cumhurbaşkanı tarafından Türkiye Varlık Fonu Başkanvekilliği'ne atandığını hatırlatırken, Piccoli, “Albayrak'ın resmi ya da gayriresmi olarak dönüşü, ucuz kredilere dayalı ve sürdürülebilir olmayan büyüme modeline dönüş anlamına gelecek” dedi.
“Kurumların özerkliklerini ve bağımsızlıklarını kaybedip içleri boşaltıldığında, bir sonraki merkez bankası başkanının kim olacağının da önemi kalmadığını” söyleyen Piccoli, sadece devlet başkanının geçici heveslerinin söz konusu olduğunu vurguladı.

FT, geçen ay muhalefetin, Albayrak döneminde TCMB rezervlerinin harcanmasıyla ilgili soruşturma talep ettiğini ve Erdoğan'ın bu talebe karşı “damat kadar başınıza taş düşsün” ifadesini kullandığını hatırlattı.
Kavcıoğlu için “Erdoğan'ın geleneksel olmayan para politikalarını yansıtıyor” ifadelerini kullanan FT, yeni TCMB Başkanı'nın Erdoğan gibi “yüksek faizler enflasyona neden olur” tezini savunduğunu aktardı.
Yazıda ayrıca Kavcıoğlu'nun 2 Mart tarihli bir köşe yazısındaki “Eğer rezervler gerektiği zaman kullanılmayacaksa ne zaman kullanılacak” ifadeleri aktarılarak, kendisinin Albayrak'a atfedilen “TL'deki değer kaybını yavaşlatmak için TCMB rezervlerinin harcanması” politikasını savunduğu hatırlatıldı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/albayrakiniplerihalaelindetuttugununkaniti6330021/
Yurt dışına giden doktorlarımıza hain diyen hoca dediğine diyeceğine pişman oldu! Sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüdü26 izlenme
Rus tankı, Ukrayna ordusuna ait iki zırhlı aracı pusuya düşürüp imha etti38 izlenme
Avrupa’daki en pahalı elektrik faturasını ödüyoruz!64 izlenme
Fatura hep halka15 izlenme
O dekan istifa etti!65 izlenme
Corona dünyayı kırıp geçerken Çin işte böyle durdurdu!103 izlenme
İmamoğlu’ndan hükümete bir çağrı daha315 izlenme
Malatya'da Alevilerin evlerine kırmızı boyayla çarpı işareti300 izlenme