Büyüklüğü ve karmaşıklığı nedeniyle eleştirilen, dünyanın en büyük adliyesi’ denilerek 10 yıl önce açılan İstanbul Kartal’daki Anadolu Adliyesi “küçük” geldi.
Adalet Bakanlığı, “Mahkemelerde iş yükünün arttığını, ilave mahkemelere ihtiyaç duyulduğunu ancak mevcut binanın fiziki imkanlarının yetersiz olduğunu” belirterek Anadolu Adliyesi’nin açık otopark alanına ek hizmet binası yapmaya karar verdi. Ayrıca yeni binanın adaletin sağlanmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.
İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nın inşaatına 2006’da başlandı. Adalet sarayı 126 dönümlük araziye inşa edildi ve 350 milyon liraya mal oldu. Dört yıl gecikmeli olarak inşaatı tamamlanan adliye, 5 Şubat 2013’te geçici kabulü yapılarak hizmet vermeye başladı.
Dev binaya Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Kartal, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli ve Adalar adliyeleri taşındı. Binlerce kişinin çalıştığı ve her gün on binlerce yurttaşın gittiği bina skandallarla gündem oldu.
DEV BİNA DÖKÜLÜYOR
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Anadolu Adliyesi’ndeki eksikliklerin tamamlanması için 2013 ile 2022 yıllarını kapsayan 9 yıllık dönemde 27 ayrı ihale yapıldı. Bu ihalelerle de yaklaşık 32 milyon TL harcandı. İhalelerin söndürme sistemleri, izolasyon, havalandırma sistemleri, zeminlerin onarımı, tavan güçlendirmesi ile ısıtma ve soğutma sistemleri gibi işlerin yapımı için düzenlendiği açıklandı.
AKP'LİNİN KARDEŞİ YAPTI
Türkiye'nin en büyük kamu binasının inşaat ihalesi de çok konuşuldu. Saray'ın yapımını, 2006'da CHP'den vekil seçildikten sonra AKP'ye geçen ve adı Enerji Bakanlığı'ndaki ihale yolsuzluğuna karıştıktan sonra istifa eden Cemal Kaya'nın kardeşi Hâkim Kaya ve Şira Elektrik sahiplerinden Şakir Bakır almıştı.
BirGün
Selefi grubun yemini ortaokulda çocuklara okutuldu! IŞİD bağlantısı ile tanınıyorlar31 izlenme
Mezunlar üniversite kazanamıyor, okullar öğrenci kaybediyor46 izlenme
10 yıl önceki market fiyatlarını görünce boğazınız düğümlenecek! Hani Türkiye uçuyordu?48 izlenme
Benzin ve motorine yeni zam geliyor20 izlenme
Atatürk Orman Çiftliği’nin adını değiştirmek istiyorlar43 izlenme
Yavaş'ın programa damga vuran sözleri: Sayın Genel başkanım, muhtarları size şikayet edeceğim28 izlenme
İBB ye ait cenaze aracında uyuşturucu bulunması üzerine Ekrem İmamoğlu olayla ilgili araştırma başlattı.57 izlenme
AKM'nin yıkılıp yeniden yapılmasının faturası ortaya çıktı!118 izlenme
Hükümet bu teyzeye kulak versin! "Gelsinler bir fakirlerin evine baksınlar. Nasılmış geçim. Merdiven siliyorum yıllardır çocuğumu okutmak için. Eroin esrara düşmesin diye"
Emeklilerden ikramiye artışına tepki! "Dalga geçer gibi… Hayal kırıklığına uğradık"
‘Karantinadan kaçırılan yolcu’ skandalında flaş gelişme: ‘Emre uydum’ demişti, Koronavirüs testi pozitif çıktı!
TL’yi Şimşek de kurtaramadı