CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, olağanüstü kurultay için verilen imza sayısının 600’ü bulduğunu belirterek bugün akşama kadar gerekli 634 imzanın tamamlanacağını söyledi.

Fotoğraf: DHA
24 Haziran seçimlerinin ardından CHP’de olağanüstü kurultay toplanması için delegelerden imza toplanmaya başlamıştı. Olağanüstü kurultay için delege tam sayısının salt çoğunluğuna denk gelen 634 imzayla başvuru yapılması şart. Bu sayıya, imza toplamaya başlanmasından itibaren 15 gün içinde ulaşılması gerekiyor. Pazartesi başlayan imza çalışmalarının bugün beşinci günü.
Genel merkez yöneticileri ise imza sayısının ancak 470’e ulaşabileceği iddiasında.
Kurultayın toplanması için imza verenlerden Çelebi İzmir’de yaptığı açıklamada imzaların bugün öğlen itibarıyla 600’ü bulduğunu söyledi.
Kurultay için gerekli 634 imzaya gün bitince ulaşılacağını ileri süren Çelebi, değişimin gerçekleşmemesi halinde yerel seçimlerde hüsran yaşanacağına işaret ederek şöyle dedi: “İmzaların 600’ü bulması bile büyük bir mesaj. Bir şekilde bu değişimin başlatılması elzem oldu. Bölünmeye gerek yok. Tabanın, halkın isteği belli. Halkta umut yaratacak bir değişime ihtiyaç var. Aksi takdirde yerel seçimler bizim için hüsran olur. O nedenle bunu bir an önce gerçekleştirmek gerekiyor. Ortak aklı ortaya çıkarmak gerekiyor.”
http://www.diken.com.tr/chplicelebiimzasayisi600ugectibugun634bulunur/
Metropoll'ün son anketinde AKP'nin oyları eridi!123 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan tutuklama kararı sonrası ilk mesaj: "Dimdik ayaktayım, asla eğilmeyeceğim"17 izlenme
"İstanbul'da kiralar pahalı, annemin evine yerleştim" diyen Gaye hanımın Bodrum’da denize sıfır villası varmış46 izlenme
Pişkin taksici hastaneye giden müşterileri yarı yolda bıraktı42 izlenme
Küçük çocuklara şantaj yapan sosyal medya grubuna operasyon! 2 kişi yakalandı21 izlenme
Ezan Türkçe okunuyormuş ! Bizim neden haberimiz yok ?739 izlenme
Benzine zam geldi27 izlenme
Türkiye’de her bin kişiye bir hekim düşüyor26 izlenme
Özgür Çelik'ten kongre soruşturmasına ilk tepki: "İstedikleri maşaları devreye soksunlar!"
Doktora şiddet bitmiyor! İzmir Gaziemir'de bir şahıs, istediği belgeyi vermedi diye yakınıyla birlikte doktora saldırdı
Lübnanlı gazeteci canlı yayında bombardımana yakalandı
İYİ Parti'de İzmir depremi! İl Başkanı görevden alındı, toplu istifa geldi