Dünya Bankası 6 Şubat depremlerinden etkilenen sanayi sitelerinin inşası ve bölgedeki işletmelerin faaliyetlerinin devamı için Türkiye’ye verdiği 600 milyon dolarlık krediyi onayladı.
Kredinin Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerden etkilenen illeri kapsayan afet bölgesinde afetlere dayanıklı ve düşük emisyonlu küçük sanayi siteleri inşa edilerek bölgedeki mikro, küçük ve orta ölçeklı̇ işletmelerin faaliyetlerinin devamlılığının ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için kullanılacağı belirtildi.
Konuyla ilgili yayınlanan raporda, “Kadınlar, gençler ve savunmasız gruplar için iş ve meslek kollarının iyileştirmesi” ifadesinin yer alması ise dikkat çekti. “Vulnerable groups” ifadesi geçici koruma altındaki kadın ve kız çocukları, geçici koruma altındaki etnik azınlıklar ve diğer azınlıklar ve mülteciler için kullanılan bir tanımlama.

Şekerbank’ın ABD’den aldığı kredide de Kamu bilgi özetinde de Suriyeli ibaresi kaldırılırken ek belgede ise "Suriyeli Mülteci Kobiler ve Suriyelileri istihdam eden KOBİ’ler” ibaresi yer almıştı. Bu şart kapsamında İnternational Development Finance CorporationDFC’den (Amerikan Uluslararası Kalkınma Finans Kuruluşu) Şekerbank’a 100 milyon dolar kredi verilmişti.
YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN ÖZEL HABER
Sandık Gücü’nün hedefi 1 milyon müşahit diyen Çelebi: Seçim günü her türlü senaryoya hazırlıklıyız215 izlenme
Milyonlarca emekli ve asgari ücretliyi ilgilendiriyor: Mahfi Eğilmez zam formülünü açıkladı!26 izlenme
Sedat Peker'den tweet bombardımanı! SADAT'tan girdi, Ergenekon'dan çıktı!50 izlenme
Prof. Dr. Hakan Kara tarih verdi: Elektriğe zam yolda!21 izlenme
Erzincan Altın Madeninde 9 İşçinin Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor22 izlenme
Metropoll Araştırma'dan son anket! Özer Sencar 'Yorumsuz' diyerek paylaştı82 izlenme
CHP il ve ilçe başkanına '128 milyar dolar nerede?' soruşturması!53 izlenme
Narin cinayetinde kanlı eldivenin bulunduğu ahırdan askeri mühimmat çıktı!28 izlenme