Orta Doğu'da sıcak çatışma 35'inci gününde sürerken diplomasi girişimlerinde de gelişme yaşandı.
Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Pakistan öncülüğünde ABD ve İran arasında bir ateşkese ulaşılması için yapılan girişimlerin çıkmaza girdiğini yazdı.
WSJ'nin arabuluculara dayandırdığı haberine göre, İran arabuluculara ABD'nin taleplerinin kabul edilemez olduğunu ve Tahran yönetiminin yakın zamanda İslamabad'da ABD'li yetkililerle görüşmek istemediğini söyledi.
Arabulucular, Türkiye ve Mısır'ın hala bir orta yol bulmak için çabaladığını ve Katar'ın başkenti Doha ya da İstanbul'da yeni önerilerle iki tarafı bir araya getirmeye çalıştığını aktardı.
Yarı resmi Fars Haber Ajansı da ABD'nin, üçüncü bir ülke aracılığıyla İran'a 48 saatlik geçici ateşkes önerdiğini yazdı.
Ajansa konuşan isimsiz bir kaynak da, Tahran'ın Washington'un 48 saatlik ateşkes teklifini reddettiğini aktardı.
Öte yandan İsrail'in de İran'a yönelik planlı saldırılarını iptal ettiği aktarıldı.
Sözcü
Basit bir soru sordu ama Nagehan dondu kaldı ! 'Siirt seçimleri neden iptal edildi ?'13491 izlenme
Vakaların arttığı ilde korkutan açıklama: 1062 kişi hayatını kaybetti!42 izlenme
Ankara Ülkü Ocakları eski Başkanından Sinan Ateş açıklaması 'Ülkücülük adına ağlıyorum'35 izlenme
Türk Tabipleri Birliği 'Öfkeliyiz Çünkü Ölüyoruz' diyerek duyurdu!81 izlenme
Malatya'dan sonra Rize de sallandı: 4.7 büyüklüğünde deprem23 izlenme
Korkunç iddia: KYK yurdunu böcekler bastı, bir öğrenciyi uykusunda yılan soktu!91 izlenme
Temmuz ayı için seyyanen zam ödenmeyecek, memurlar bu ay 4 bin 35 lira az maaş alacak39 izlenme
Üçüncü doz corona virüsü aşısı ile ilgili dikkat çekici sonuç69 izlenme
Dolar neden tekrar yükselişe geçti?
Şerefsizlik devam ediyor! Hatay'da yağmacıların yeni görüntüleri geldi
İmamoğlu'nun 2017'deki konuşması: "İnşallah bir daha meclis içerisinde seçim yapmak zorunda kalmayız"
Yenidoğan Çetesi davasında 4. gün: "Hedefim belediye başkanı olmaktı"