2025 yılı için 130 milyar 119 milyon TL bütçe teklif edilen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac başvurularından topladığı para açığa çıktı. Hac kurası için ilk defa başvuru yapanların sayısının 159 bin 798 olduğu bildirildi.
2025 yılı hac organizasyonu kapsamında ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 516 Eylül 2024 tarihleri arasında tamamlandı. Başvuruların tamamlanmasının ardından kuralar çekildi.
Diyanet’in 2025 hac dönemi için kuraya girmek isteyen yurttaşlar, eDevlet sistemi üzerinden ön kayıt başvurusunda bulundu. Başkanlığın 750 TL ücret aldığı başvurular kapsamında eDevlet sistemi üzerinden kayıt oluşturan kişi sayısının 159 bin 798 olduğu öğrenildi.
Hac kuraları için ilk başvurusunu yapan 159 bin 79 yurttaştan toplanan para ise kayıtlara, 119 milyon 848 bin 500 olarak geçti. Diyanet’in, tek bir kuruş dahi masraf etmediği eDevlet başvurularından topladığı paranın Türkiye Diyanet Vakfı’nın hac, umre hesabına aktarılacağı bildirildi.
İlk defa başvuran sayısının 159 bin 798 olduğu hac kuraları için yapılan toplam başvuru sayısının ise 1 milyon 849 bin 584 olduğu belirtildi. Ankara’da çekilen elektronik kura sonucunda toplam 84 bin 942 kişinin hacca gitmeye hak kazandığı kaydedildi.
BirGün
'Burası şeriat ülkesi' diyerek Yılbaşı Pazarı’na saldıran bakın kim çıktı24 izlenme
Dünya medyasında büyükelçi yorumu: Erdoğan geri adım attı47 izlenme
ABD'de ziyaretlerini sürdüren Kılıçdaroğlu: "Kasım ayında herkes her şeyi duyacak"40 izlenme
3.7 milyon emekliyi bekleyen tehlike: Zam alamayabilirler29 izlenme
Koronavirüs ile mücadeleye hangi ülke ne kadar bütçe ayırdı?111 izlenme
Hatay’da dev fay yarıkları ve çukurlar ağaçları yuttu32 izlenme
Yeni askerlik sistemine ilk tepki: Milis mi olacaklar?110 izlenme
2018'den sonra tüm dengeler değişti: Cumhur İttifakı'nda fırtına koparacak İstanbul anketi47 izlenme
Soylu’ya 'kel bakan' diyen avukatın başı derde girdi!
Merkez Bankası Başkanı Erkan, en yakınına kadın yönetici atadı
MHP, Sinan Ateş cinayetinin zanlısının adını sitesinden sildi: Resmi listede ismi duruyor
AKP'li Taşkesenlioğlu, seçim bölgesinde birçok akrabasının kadrolaştığı ortaya çıkınca kendisini savundu! “Sülalem ve Partim liyakatı esas alarak görevimize devam ettik”