İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldığı ve istinafa taşınan ‘ahmak davası’nda cezanın kesinleştiğine dair iddialar üzerine avukatı Kemal Polat, açıklama yaptı.
İddialara tepki gösteren Polat, “’Ahmak davasında verilen ceza kesinleşti, onandı…’ gibi operasyonel asparagas haberleri çıkaran ve yayanlar; niyetiniz hukuksuzluğa zihinleri alıştırmak yahut bu hukuksuzluğu gerçekleştirmeye birilerini teşvik etmek ise bunun tutmayacağından emin olun. Bu hukuksuz karar halkın vicdanından zaten döndü, umarım ve dilerim ki yargı da bu hukuksuzluğa daha fazla izin vermeyecektir” dedi.
Polat, konuyla ilgili bir yargı belgesini de paylaştı. Başvuru üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi tarafından yazıldığı anlaşılan belgede, “Dairemizin 2023/503 esas sayılı dava dosyası halen inceleme yapılmak üzere atama beklemekte olup, henüz bir karar verilmemiştir” ifadesi yer aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Ankara’da Türkiye Belediyeler Birliği toplantısı öncesi soru üzerine gazetecilere açıklama yapmıştı. İmamoğlu, “İstinaf mahkemesinin sizinle ilgili kararı onadığı ve siyasi yasak getirileceğine dair bazı haberler ortaya saçıldı. Bu iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki soruya “Yargı tarihinde bu kadar zemini olmayan, utanç verici başka dava var mıdır bilmiyorum. Çokça adaletsizlik, hukuksuzluk yaşanıyor ama bu dava bile değil. Umarım burada yargı adaletli bir karar verir. Hem bize hem milletimize güzel bir mesaj çıkar. Boşu boşuna siyasetin malzemesi haline gelmeyiz” yanıtını vermişti.
Kaynak: ANKA
Tele1
Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturmalar dünya basınında32 izlenme
Eğitim-Sen koronavirüs tespit edilen okulları tek tek açıkladı: 34 okulda virüs var!140 izlenme
HSK'den Gezi'ye beraat veren hakimlere soruşturma izni!83 izlenme
Erdoğan'ın yakın koruması Hakan Tek'in TikTok'taki 'destelerle para saçtığı' videoları ortaya çıktı!131 izlenme
Erdoğan dün atama yapmıştı: Bugün 'acele kamulaştırma' geldi!975 izlenme
Erdoğan döneminde terfi etti, işini yaptı, tutuklandı!23 izlenme
CHP'den topluca istifa ettiler! Belediye Başkanı ve 14 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı83 izlenme
Trafik sigortasına rekor zam!44 izlenme
Yeni yıl öncesi son dakika zammı! Köprü ve otoyollara zam geldi: İşte yeni ücretler
Trabzon'daki o bölge için 'zemin' tartışması: Bakan 'risk yok' dedi, deprem uzmanı 'o kadar basit değil' diyerek uyardı
Sinan Oğan reytinglerde Erdoğan’a fark attı
Erdoğan’ın tarihi projesi yerli otomobil şimdiden bir yıl ertelendi!