Yalova’da 6’ncı kattaki evinin penceresinden düşen Güllü’nün ölümünün, ilk gün yapılan polis ve bilirkişi incelemesi sonrası ‘cinayet’ olarak değerlendirildiği, şüpheli olan kızı Tuğyan Ülkem Gülter ile arkadaşı Sultan Nur Ulu’ya, daha fazla somut delilin elde edilmesi için alan açılıp, teknik ve fiziki takibe alındıkları ortaya çıktı. Camdan bakarken kızı tarafından kaldırılıp aşağı atıldığı öne sürülen sanatçının sol baldırında oluşan morluğun da bu sırada pencerenin pervazına çarparak oluştuğu belirtildi.
'Güllü' olarak tanınan şarkıcı Gül Tut, 26 Eylül'de Çınarcık ilçesi Harmanlar Mahallesi Vali Akı Caddesi'nde 6 katlı binadaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetti. Olaya ilişkin Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında otopsisi yapılan Güllü, İstanbul'da toprağa verildi. Daha önce alınan 3 ifadesinde de farklı konuşan şarkıcının kızı Tuğyan Ülkem Gülter ile arkadaşı Sultan Nur Ulu, gözaltına alındı. Tuğyan Ülkem Gülter, 'Kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklanırken, Sultan Nur Ulu hakkında ise ‘ev hapsi’ kararı verildi.
Güllü'nün ölümüne ilişkin soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre; Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, soruşturmayı daha başından 2 meslektaşıyla özel olarak takip etti. Başsavcı Öksüz, olay günü polis daha sonra da bilirkişinin yaptığı ön inceleme sonrası Güllü'nün ölümünü 'cinayet' olarak değerlendi. Başsavcılık, daha fazla somut delilin oluşması için olay günü evde bulunan sanatçının kızı Tuğyan Ülkem Gülter ile arkadaşı Sultan Nur Ulu’yu gözaltına almadı, alan açarak günün 24 saati teknik ve fiziki takibe aldı.
Soruşturmayı yürüten başsavcılık, şüphe duymamaları için Tuğyan Ülkem Gülter'i Yalova'ya çağırıp 3 kez müşteki olarak ifadesini aldı, Sultan Nur Ulu da tanık olarak dinlendi. Tuğyan Ülkem Gülter'in ifadelerindeki çelişkiler de dikkate alındı. Aralarında yaptıkları telefon görüşmesinde olayla ilgili olarak konuşmaktan kaçınan şüpheliler, 9 Aralık tarihinde iddiaya göre kaçma hazırlığındayken polis tarafından yakalandı. Yalova'da bu kez sanık olarak sorgulanan Tuğyan Ülkem Gülter tutuklanırken, Tuğyan'ın annesini iterek öldürdüğünü itiraf eden Sultan Nur Ulu’ya ise ev hapsi verildi.
Bilirkişinin yaptığı incelemede Güllü'nün olay anında evinin penceresinden dışarı bakarken kızı tarafından arkadan bacaklarından tutularak itildiği tespiti yapılırken, sanatçının otopsisinde ise sol arka baldırında oluşan morluk ise şüphe oluşturdu. Sultan Nur'un ifadesi ve bilirkişinin tespitinde ise o morluğun nedeninin, Güllü'nün, kızı tarafından itildiği sırada bacağını pencerenin pervazına çarpması sonucu oluştuğu bilgisine ulaşıldı. Güllü'nün yapılan otopsisinde, tırnak aralarından alınan numunelerde boğuşma izine rastlanmadı.
Tuğyan Ülkem Gülter’in daha önce sevgilisi nedeniyle Sultan Nur Ulu’yu feci şekilde dövdüğü belirtildi. Sultan’ın yaşanan kavga sonrası Tuğyan'dan korktuğu, olay sonrası ise bu kez Tuğyan'ın Sultan'ın gerçeği bilip itiraf edeceği için endişe duymaya başladığı bildirildi.
Bu arada, tutuklandıktan sonra önce Gebze, ardından da Marmara Cezaevi'ne sevk edilen Tuğyan'ın, kaldığı kadın koğuşuna alıştığı, annesinin ölümüne ilişkin ise konuşmak istemediği belirtildi. Tuğyan'ın verdi ifadelerde ise itirafta bulunmadığı açıklandı.
Bu arada, Sultan Nur Ulu’nun gözaltına alınmadan bir süre önce yaptığı telefon görüşmesinde söylediği, "Ben dayanamıyorum artık. İtiraf edeceğim" sözleri kayda alınıp soruşturma dosyasına konuldu.
Güllü'nün ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.
Sözcü
Ukrayna ordusu, Rus askeri teçhizatının bulunduğu tarlaya bomba yağdırdı!90 izlenme
Bakan Koca, corona verilerini açıkladı: Vaka sayısı 291.162’ye, vefat sayısı da 7.056’ya yükseldi!75 izlenme
İstanbul'da çöp konteynerini çalıp hurda olarak satan Pakistanlı yakalandı!41 izlenme
İki ay önce "Ben olduğum sürece faiz artmayacak" diyen Erdoğan'ın 'Nas'ı suya düştü! Peki 2 yıldır Türk halkı neden fakirleştirildi?57 izlenme
Atatürk’ün fidanına 1 altın ödendi, yanan ormanlar yeniden yeşertildi!72 izlenme
Ünlü ilahiyatçıdan olay 'Sedat Peker' paylaşımı!52 izlenme
Hem depremzede hem emekli: İsyan etti24 izlenme
Artan maliyetler sonrası İstanbul’da suya yüzde 15 zam geldi31 izlenme
CHP, Gürsel Tekin'i insan zinciriyle karşılayacak
Bizzat Bakan Işıkhan açıkladı: Memur ve emekli zammıyla ilgili kez kez net oran verildi
Erdoğan açılışta, “Uçaklar boş, doldurun” demişti, Rize-Artvin Havalimanı’ında kuş bile uçmadı!
Belediyenin ilköğretim alanı olarak ayırdığı alan Erdoğan'ın imzasıyla özelleştirildi