Salgın döneminde bile bütçesi çok sayıda bakanlığı geride bırakan Diyanet, kirasını ödemekte zorlanan esnafı zor durumda bıraktı.
Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre, Bingöl il merkezinde Türkiye Diyanet Vakfı kiracısı olan onlarca esnaf pandemi döneminde kirasını ödemekte zorlanırken, vakıf bu kiraları ertelemek yerine yüzde 12 zam yaptı.
Pandemi döneminde para kazanamayan esnaf, “Kiracısı olduğumuz Diyanet Vakfı Başkanlığı’nı aradık ‘Burada her şey üç dört kişinin ağzına bakıyor her şey. Onların kararıyla yapılan bir şey. Hakkınızı arayın’ dediler. Birçok insan ekmeğinden olur diye konuşamıyor” dedi.
Bingöl il merkezinde Türkiye Diyanet Vakfı kiracısı olan esnaf pandemi döneminde kiralarını ödemekte zorluk çekiyor.
Uzun bir süre kepenk kapattıkları için geçen aylarda yaşadıkları maddi sıkıntıyı Türkiye Diyanet Vakfı’na anlatan ama sonuç alamayan esnaf, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvurmuştu. CİMER ise yanıt olarak, “Doğrudan vakfa müracaat etmeniz gerekmektedir” cevabını vermişti.
‘DERDİMİZE KULAK VERİN’
Pandeminin başlangıç döneminde esnafa yardım etmek yerine sadece 3 aylık kiralarını 6 aya yayan Türkiye Diyanet Vakfı bu defa da kiracılarına zam yaptı.
İsmini ‘ekmeğimden olurum’ korkusuyla vermek istemeyen esnaf, “Pandemi döneminde, yani bizim en zor zamanlarımızda zam mı yapılır” dedi.
Esnaf şöyle konuştu:
“Yüzde 12 kadar zam yapıldı. Diyanet Vakfı Başkanlığı’nı aradık ‘Burada her şey üç dört kişinin ağzına bakıyor her şey. Onların kararıyla yapılan bir şey. Hakkınızı arayın’ dediler. Bize yol yordam gösterdiler.
İl müftülüğünü aradık, o da tayini çıkıyor diye çok fazla ilgilenmedi. Durumla ilgili herhalde pek bağı yok. Bu konunun Meclis’e taşınması lazım. Diyanet’in tek bir kiracısı yok.
Birçok insan ekmeğinden olur diye konuşamıyor, şikâyet edemiyor. Son süreçte iş çığrından çıkmaya başladı. Kiralarımızı ödemekte zorlanırken şimdi de zam yapıldı. Derdimize kulak verin. Sesimize ses olun.”
http://www.krttv.com.tr/gundem/diyanetkiracilarinaacimadih55846.html
Kızılay yöneticisi, Kılıçdaroğlu için oy isteyen Saadet Partili kadına nefret kustu! "Allah seni ve senin gibileri helak etsin"73 izlenme
Memleket Partisi'nde peş peşe istifa! Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldılar53 izlenme
Cip çalıp trafiğe ters daldı, E5'i savaş alanına çevirdi!46 izlenme
Celal Şengör'den taş gibi ağır sözler! 'Tabiatın dili bilimdir. Coğrafya dersini kaldırıp yerine din dersi koyarsanız sonuç bu olur'145 izlenme
KPSS'den 81 alan vatandaş mülakatta elendi, 61 puan alan atandı!55 izlenme
Cumhuriyete 'darbe' diyen HÜDA PAR adayı okul okul gezip Kürtçe propaganda yaptı!37 izlenme
İdare mahkemesi karar verdi, Cumhur İttifakı daha fazla direnemedi!49 izlenme
İstanbul’da sadece Araplara özel gece kulübü açıldı! Boş yer yok45 izlenme