Cumhur İttifakı destekçisi HÜDA PAR’ın Batman’dan belediye başkanı adayı gösterdiği Serkan Ramanlı, Kürtçe seçmeli derse ilginin az olması nedeni ile ‘Ana dilimi seçiyorum’ kampanyası başlattı.

Serkan Ramanlı, Cumhuriyet Ortaokulu’nda bir sınıfa girerek Kürtçe dersi verdi.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü de olan Ramanlı geçen hafta katıldığı bir panelde Cumhuriyetin ilanını hedef alarak, “Bundan 100 yıl önce darbe yapanların, devlete düşman ettirdiği halklardan biri Kürtlerdi” diyerek tepki çekmişti.

Ramanlı, TOKİ Kazım Karabekir ve Cumhuriyet Ortaokulu yöneticileriyle görüştü.
DEVLET OKULLARINI GEZDİ
Ramanlı bu kez de Batman’daki devlet okullarını gezip Kürtçe dersi için propaganda yaptı. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için 12 Şubat’a kadar sürecek seçmeli ders başvurusunda Kürtçenin seçilmesini istedi. Ramanlı, HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Demir ile birlikte Batman’daki TOKİ Kazım Karabekir Ortaokulu’na ve Cumhuriyet Ortaokulu’na giderek okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle görüştü.

Türkçe alt yazılı Kürtçe video çekti.
Bir sınıfa “Mevsimlerin Kürtçe isimleri” konusunda ders de veren Ramanlı, bölge halkına da “Çocuklarımıza Kürtçeyi sevdirip öğretelim” dedi. AKP listesinden milletvekili olan Ramanlı, Kürtçe ders verdiği okulun bahçesinde Kürtçe konuşup bir video da çekti ve sosyal medya hesabından Türkçe alt yazı ile yayımladı. Ramanlı “Dilimize sahip çıkmalı, dilimizi çocuklarımıza öğretmeliyiz. Bu hepimizin ortak görevidir” ifadelerini kullandı.

SINIFTA MEVSİMLERİ KÜRTÇE ANLATTI
Devlet ortaokullarını ziyaret eden Ramanlı sınıfa girip “Mevsimlerin Kürtçe isimleri” konusunda ders verdi.
Genel seçimlere AKP listesinden girerek Batman Milletvekili seçilen Serkan Ramanlı, Diyarbakır’da bir caddeye vatan haini Şeyh Sait’in adının verilmesinin ardından başlayan tartışmalardaki çıkışı ile tepki toplamıştı. Ramanlı, 1925’te devlete karşı isyan çıkaran ve yakalanıp idam edilen Şeyh Sait için TBMM’de düzenlediği bir basın toplantısında “Bir İslam kahramanıdır. Peygamber soyundan gelir. Şeyh Said’in asaletinin zekatı bütün milletvekillerine yeter” demişti. HÜDA PAR’lı isim, Şeyh Said hakkında idam kararı veren İstiklal Mahkemesi üyeleri için de “İngilizlere benziyorlardı” açıklaması yapmıştı. Ramanlı, Batman Gercüş’te Hizbullah’a destek veren Hibizbini aşireti üyelerinin köylerini de ziyaret etmişti. Hizbullah’ın kurucusu olarak kabul edilen Hüseyin Velioğlu’nun bağlı olduğu aşiret olarak bilinen Habizbini aşireti, Ramanlı’ya desteklerini açıklamıştı. Habizbini aşiretinin Ramanlı’ya desteği ise yerel birçok sitede haber olarak servis edilmişti.
Sözcü
Türk Lirası'ndaki değer kaybı alarm veriyor!63 izlenme
Mansur Yavaş açıkladı: AKP halkın yoksulluğunu seçim döneminde fark etmiş62 izlenme
O avukat bakın haddini nasıl aştı! "CHP kapatılırsa sorumlu sizsiniz"13 izlenme
Tankçı Teğmen Ali Emre Fırıncıoğlu, şehit olduğu hava saldırısından bir gün önce de hava saldırısından kurtulup kameraya konuşmuş !1120 izlenme
Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’a yanıt: Varsa lafın gel karşıma, ordunla gel111 izlenme
Datça’da yangın orman yerleşim yerlerine ulaştı, havadan müdahale sürüyor!64 izlenme
Eskişehir'de üniversite öğrencilerinin yürüyüşüne polis müdahalesi!23 izlenme
Çiftçinin şirketi kan kaybederken… Başkanın oğluna ait firma İsrail sayesinde büyüdü!13 izlenme
Özgür Çelik mazbatasını aldı
Eyyup Fatih Nurullah Efendi isimli yobaz 'Birinci Cumhuriyet yıkıldı ikinci Osmanlı kuruluyor, Tayyip Bey de padişahımız !'
AKP'nin kalesi Konya'da halk isyanda! 'Reis dedik, profil resmi yaptık, baba dedik. Ama şimdi kötü yönetiyor. Gözümüz kulağımız faturalarda'
Erdoğan'dan MHP'lileri şoke edecek sözler! 'Yola çıkarken yanımızda kimler vardı. Bir de şimdi bakın maalesef kimler var!'