Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, Danıştay 8. Dairesi tarafından alınan ilkokullarda Andımız'ın okutulmasına ilişkin kararını önce onayıp sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın başvurusu üzerine iptal etmesinin altından ilginç bilgiler çıktı. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na yapılan son itiraz, gündeme alınmasına rağmen görüşülmedi. İddiaya göre itirazın görüşülmesi için kurul üyelerinden 7'sinin değiştirilmesi beklendi. Çoğunluk sağlanması üzerine dava ele alındı.
MEB TAM TERSİNİ SÖYLEDİ
1933'ten 2013'e kadar ilkokullarda okutulan ‘Andımız'la ilgili daha önce kaldırılması yönünde Danıştay'a açılan davalarda, Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, ‘Öğrenci Andı'nın önemine ve gereğine dikkat çekmişti. Son temyizde ise Milli Eğitim Bakanlığı, Andımız'ın kaldırılması yönünde görüş bildirdi. Bakanlığın bugüne kadar savunduklarının tam tersi yönünde görüş bildirmesi şaşkınlık yarattı.

Yargıtay Onursal Üyesi Ali Suat Ertosun, Andımız'ın kaldırılmasına karşı kendisi ve yeğeni adına dava açmıştı. Davanın peşini bırakmayacağını kaydeden Ertosun “Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunacağız. Sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.

Ali Suat Ertosun
Davacılardan Türk Eğitim Sen'in Genel Başkanı Galip Geylan ise “Danıştay nezdinde kararın düzeltilmesi için girişimde bulunacağız. Aksi durumda AYM'ye başvurarak hukuki süreci sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.
Düzce Adliyesi 1999 depreminden sonra yapılmasına rağmen ciddi hasar gördü: Aynı müteahhit 9 hastane 11 adliye binası yapmış!63 izlenme
Nüfus 5 bin 800, seçmen 5 bin 900, AKP seçmen taşıyor!405 izlenme
İlahiyat profesörü yüz kızartıcı suçtan atıldı!196 izlenme
Boğaziçi hapishanesi! Üniversiteden gelen son fotoğraf isyan ettirdi...23 izlenme
Benzine zam geliyor!40 izlenme
İstanbul Valiliği'nden CHP'nin 'Gazze' yürüyüşü başvurusuna ret!13 izlenme
Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulunacaktı ama, birçok polis etrafını sardı!39 izlenme
2 köprünün zararı tüm gelirleri yutuyor!646 izlenme
Bu geceden itibaren geçerli olacak! Motorine yeni zam
Cumhur İttifakında bomba gelişme! Üst düzey BBP li isim "AK Parti'ye oy istemem" diyerek istifa etti
Sedat Peker'den Uğur Dündar açıklaması: Yaptıkları ilk ve tek görüşmeyi anlattı
Sahte diploma çetesi üyesi her şeyi tek tek itiraf etti! Bakın devleti nasıl hacklemişler