AKP'nin kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak üzere bekçilere silah kullanma dahil geniş yetkiler veren Çarşı ve Mahalle Bekçileri Yasa Teklifi, muhalefet şerhine rağmen AKP ile MHP'nin oylarıyla TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edilmişti.
Muhalefet ise, genişletilen yetkilerin süistimal edilebileceği ve bekçilerin 'ahlak polisine dönüşebileceği' eleştirisini yapmıştı.
Bekçilere verilen yetkiler tartışmalara neden olurken, bekçinin vatandaşa şiddeti de arttı.
Bucak ilçesinde dün akşam N.A. adlı genç kız, bekçi olan komşusu A.U. ile görüşmeye gittiğini ve darbedildiğini iddia etti.
Önce Bucak Devlet Hastanesi'ne giden N.A. ardından polise başvurarak, A.U. hakkında şikayette bulundu. Olayın ardından hukuki süreç başlatılırken, Bucak Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamayla genç kızı darbettiği öne sürülen bekçi A.U.'nun görevden uzaklaştırıldığı, hakkında idari ve adli soruşturma başladığı duyuruldu.
Açıklamada, "Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğünde çarşı ve mahalle bekçisi olarak görev yapan A.U.'nun bir vatandaşımıza hakaret ve darp eyleminde bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak A.U. hakkında idari ve adli soruşturma başlatılmış, ayrıca görevden uzaklaştırılmış ve konuyla ilgili idari tedbirler alınmıştır" denildi.
https://www.gercekgundem.com/guncel/184620/bekcisiddetisuruyorgenckadinidarpettigorevdenalindi
Diyanet Başkanı Erbaş, sosyal medyaya düzenleme istedi!31 izlenme
Öğrenci minibüsü ile motosikletin çarpıştığı kazada 2 kişi hayatını kaybetti22 izlenme
İsrail, Gazze’deki tünellere su pompalıyor32 izlenme
Asıl cinayet işte budur! Bursa'da zabıta 'Kimsem yok benim oğlum, almayın' demesine rağmen 80 yaşındaki kadının domates tezgâhına el koydu!58 izlenme
Mezarlıkta toplu mezar kazıldığı iddiası üzerine yetkililerden ilk açıklama geldi: Rutin bir uygulamadır.19 izlenme
İzmir Atatürk Lisesi’nde öğrencilere ‘kıtlık’ menüsü!25 izlenme
Aziz Nesin İsmail Kahraman'ı neden ısırdı?550 izlenme
Milli Eğitim Bakanlığı, 'Karma Eğitim'i kaldırmak için ilk adımı attı. Bakın hangi madde değişti!170 izlenme