CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın önergesini cevaplayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TRT Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği biriminde 19 avukatın görev yaptığını açıkladı. Oktay, “Maysa ve Bulut isimli çizgi filmde yer alan iddialarla ilgili olarak manevi tazminat talepli, 7 ayrı dava açılmıştır” bilgisini de verdi.
NE OLMUŞTU ?
TRT Çocuk kanalında “Maysa ve Bulut” isimli çizgi filmde ekrana yansıyan görüntüler bazı internet haber portallarında ve sosyal medyada tartışma konusu olmuştu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, “Eşeğe cinsel istismar” iddiasını dille getirmişti. Tartışmalar üzerine bir açıklama yapan TRT ise, “TRT Çocuk kanalımızda yayınlanan Maysa ve Bulut isimli çizgi filminde yer alan fırtına sahnesinde bir oba sakini, eşeğini korumak için ahıra götürmeye çalışmaktadır. Rüzgardan ötürü sallanan şalvarın göründüğü sahne hastalıklı bir zihnin ürünü olarak akıl dışı bir iftirayla yorumlanmıştır” ifadelerini kullanmıştı. Gerekli yasal süreçlerin de başlatıldığı belirtilmişti.

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/trtesegetecavuztartismasinda7kisiyedavaacmis5368495/
İran, Arap ülkelerindeki ABD üslerini vurdu42 izlenme
İYİ Parti çok konuşulacak anketi açıkladı!242 izlenme
Ankara Tabip Odası Başkanı "Ankara'da kritik eşik aşıldı, günde 500 hastanın başvurduğu yerde 30-40 test yapabiliyoruz, kit yok"127 izlenme
Oylar yeniden sayılınca AKP kaybetti! 43 yıl sonra bir ilk yaşandı52 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun projesine AKP engeli!172 izlenme
“Virüs yok” denen eczanede ikinci ölüm!183 izlenme
SPK Başkanı Gönül’den ‘Fatih Terim Fonu' yorumu: 'Fon mon değil dolandırıcılık'40 izlenme
Türkiye isimsiz kahramanlarıyla gurur duyuyor70 izlenme
Türkiye'nin kaderini işte bunlar belirliyor! 'Memlekette para var' dedikten sonra cebinden bakın kaç para çıktı?
Gezi davasına 2020'de beraat kararı veren hakimle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı
Dört araştırma şirketinden 'İstanbul' yoklaması
Ayhan Bora Kaplan'ın eski sağ kolu vurulmuştu: Silahlı saldırıda yeni gelişme