Antalya’da bulunan Konyaaltı Anadolu Lisesi’nde, geçtiğimiz hafta yaşanan olayda, okul idaresi tarafından kız öğrencilerin mezuniyet fotoğraf çekimleri için beyaz gömlek ve etek ile okula gelmeleri istendiği ancak okul müdürü Hasan Ali Dinç’in kız öğrencilerin eteklerini beğenmeyerek öğrencileri cübbe giymeye zorladığı ileri sürüldü.

Gazeteci Ali Taş’ın haberine göre, okula gelen öğrencileri okul kapısında karşılayan Dinç’in, öğrencilere “Bu haliniz ne? Okula böyle mi gelinir! Örf, adetlerimize, ahlakımıza uygun değil. Ben size ahlak öğretirim. Adam gibi gelin. Böyle mini etekler benim kitabımda yazmaz. Benim görev yaptığım okulda da yazmaz. Öğrenci gibi gelip, öğrenci gibi gideceksiniz. Öğrenci olanların her zaman başımın üstünde yeri var. Onları sırtımda taşımaya hazırım. Devamsızlıktan kalırsanız, en iyi bölümleri kazansanız bile bırakırım. Bütün şartlar benim elimde.” ifadelerini kullandığı belirtildi.
“Kılık kıyafeti düzgün olanlar fotoğraf çekilebilir. Çoğu kıyafetsiz gelmiş. Diğerleri hakkında tutanak tutuyoruz. Bu kılık kıyafet ne? Oradan hemen cübbe alıp üzerinize giyiyorsunuz. Giymeden bir yere çıkmayın. Çıkardığınızı görürsem sizi bulurum.” diyen okul müdürünün “Mezuniyette de böyle giyinirseniz kapıları kilitlerim, Kaymakam gelse almam. Hiç birinizi de mezun etmem." sözlerini sarf ettiği aktarıldı.

Okul Müdürü Hasan Ali Dinç, okuldan ayrılana kadar kız öğrencilerin sınıflardan ayrılmasına izin verilmezken saatlerce sınıflarda kalan kız öğrenciler tuvalete gitmek için bile cübbe giymeye zorlandı.
Yaşananlar sebebiyle müdürle görüşmek için okula giden veliler de okula alınmadı. Müdürün, beklemekte ısrarcı olan veliler ile görüşmeyi kabul ederken veliler, müdürün kendileriyle alaycı bir üslupla konuştuğunu anlattı.

Veliler, olaya ilişkin okul müdürü hakkında suç duyurusunda bulunurken yaşananların kamuoyunda duyulmasının ardından Veli Der Antalya Şubesi yazılı bir açıklama yaparak Dinç’e tepki gösterdi.
Veli Der Antalya Şube Başkanı Tülin Koç’un imzasını taşıyan açıklamada, “Çocuklarımızı susturamazsınız. Haklarını ve onurlarını savunmaya devam edeceğiz!" ifadelerine yer verilirken "Çocuklarımızın hayatlarının en özel ve unutulmaz anlarından biri olan mezuniyet fotoğraf çekimi, ne yazık ki Konyaaltı Anadolu Lisesi’nde yaşanan onur kırıcı bir olayla gölgelenmiştir. 22 Nisan 2025 tarihinde okul müdürü Hasan Ali Dinç’in, öğrencilerimize yönelik sergilediği tavırlar; yalnızca pedagojik ilkelere değil, aynı zamanda Anayasa, Türk Ceza Kanunu ve uluslararası insan hakları sözleşmelerine de açıkça aykırıdır.” denildi.

“Velilerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda, öğrencilerimize yönelik kullanılan aşağılayıcı ifadeler, psikolojik baskılar, zorla kıyafet müdahalesi ve fiziksel sınırlamalar kabul edilemez. Öğrencilerimizin özgürlükleri ihlal edilmiş, insan onuruna aykırı biçimde topluluk önünde küçük düşürülmüş ve anayasal hakları zedelenmiştir.” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, “Unutulmamalıdır ki; çocuklarımız, ne giyimleriyle ne de duruşlarıyla suç işlemiştir. Asıl sorun, onları baskı altına almayı görev bilen bu çağdışı ve otoriter zihniyettedir.” sözleri iletildi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
“Okul müdürü Hasan Ali Dinç’in fiilleri; TCK 125. madde ( hakaret), 106. madde (tehdit) ve 109. madde (hürriyeti tahdit) kapsamında suç teşkil etmektedir. Bu nedenle velilerimiz tarafından ilgili şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.”
“Bizler VeliDer Antalya Şubesi olarak bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğimizi ve çocuklarımızın onurunu korumak adına mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz. Çocuklarımızı susturmaya, bastırmaya ve baskı altına almaya kimsenin gücü yetmeyecektir!"

halktv.com.tr
Kaynak:Grafiti
Erol Mütercimler'den Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a flaş soru! "Gerçek şehit sayısı 78 mi?"429 izlenme
Dilan Polat'ın eşi Engin Polat hakkında yeni iddianame23 izlenme
Yurtta çamaşır yıkama ücretli oldu! Öğreniciler tepkili: "Okula verecek bir kuruş paramız dahi yok"8 izlenme
Gülşen hakkında tutuklama talep eden savcı hakkında çarpıcı detaylar!58 izlenme
Suriyeliler fahiş kira fiyatları nedeniyle Türkiye'den kaçmaya başladı24 izlenme
Gelecek hafta mega projelere 3 milyar 650 milyon lira ‘garanti’ ödemesi yapılacak!203 izlenme
Borsa manipülasyonundan çıkmıştı: Firari Ünsal Ban kaçmak üzereyken yakalandı337 izlenme
"Suriyelilere bin 250 TL ödeniyor!"152 izlenme
Rusya Savunma Bakanlığı 'Ukrayna'nın liman kenti Odessa'da bir askeri havaalanında ABD'den gönderilen silahların depolandığı hangarı vurduk!'
Tek istekleri var o da...
Son seçim anketi sonucu yayınlandı! İlk defa oy kullanacak genç seçmenlerin oy oranları açıklandı
Et fiyatları arttıkça artıyor... Yüzde 25 zam...!