Çorum il merkezinde Osmancık Caddesi'nde yer alan 5 katlı Hilal Apartmanı'nın üçüncü katında saat 14.30 sularında doğal gazdan kaynaklandığı öğrenilen şiddetli bir patlama yaşandı.
Yaşanan patlama sonrası olay yerine gelen Çorum Valisi Ali Çalgan, yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Çalgan; olayda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 33 kişinin yaralandığını belirtirken yaralılardan 11’inin tedavisinin sürdüğünü ifade etti. Vali Çalgan, patlamada yaralanan 22 kişisinin ise taburcu olduğunu, kimsenin hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.



Patlamanın etkisiyle, patlamanın gerçekleştiği dairenin duvar ve camlarının tamamen yıkıldığı görülürken, olayın ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Olay yerine intikal eden görevliler geniş güvenlik önlemi alırken, vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı.

Patlama nedeniyle çok sayıda ev, iş yeri ve araç zarar gördü.

Çevredeki binalar tahliye edildi, cadde trafiğe kapatıldı, bölgeye güvenlik şeridi çekildi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı, Çorum il merkezi Osmancık Caddesi'nde meydana gelen patlama ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Öte yandan, Çorumgaz ekipleri de olay yerinde çalışma başlattı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Osmancık Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı Hilal Apartmanı isimli binada meydana gelen patlamada 1 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetmiş 16 vatandaşımız yaralanmıştır. İlk belirlemelere göre doğal gaz patlaması olduğu değerlendirilmekte olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca adli soruşturma başlatılmış olup olayı tüm yönleriyle incelenmekte ,sorumluluğu olan kişi ve kişiler hakkında adli yünden gereğinin en kısa sürede yapılacağı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Patlama anı, sokakta bulunan bir güvenlik kamerasına yansırken, üçüncü katta meydana gelen patlamanın giriş katta bulunan dükkanları dahi şiddetli şekilde etkilediği dikkat çekti.
Patlama sonrası, vatandaşların kaçışma anları da görüntülendi.


Kaynak: DHA
Gerçek Gündem
Köpek dövüştüren 31 kişi Ankara'da tutuklandı
Kriz vatandaşa böyle yansıdı: İndirim kovala, makarnaya yüklen!
AKP'li belediye başkanına cinsel saldırıdan hapis! 27 yaşındaki kadına kâbus olmuş
15 Temmuz gazisine 'Fox TV'ye konuştun' soruşturması!
Tarım ve Orman Bakanlığı'na atanan Vahit Kirişçi'nin FETÖ imamı Kemal Öksüz ile fotoğrafı ortaya çıktı!
TÜİK verilerine göre endeks Mart'ta 80,1'den Nisan'da 87,5'e yükseldi
İnandılar, GDO'suz buğday üretmeyi başardılar! Belediye de destek oldu!
Tüm Türkiye’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları
Gaziantep'te Suriye'deki alevi katliamı protesto edildi
Yabancıya konut satışı çakıldı: Son 9 yılın en düşük seviyesi
AKP'li Özlem Çerçioğlu, Halk Ege Et mağazalarında ürün satan emekçi kadınların sözleşmesini iptal etti!
Narin’in cansız bedeninin dereden çıkarılma anı ortaya çıktı
Memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak enflasyon farkı zammı belli oldu
Ankara Büyükşehir Belediyesi, yurtlardan çıkarılan depremzedeler için yardım eli uzattı