2024 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından kamuoyunun ve muhalefetin ortak talebi erken seçim yapılması oldu. Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması sonrasında CHP tarafından yurt genelinde başlatılan 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinglerinde İmamoğlu'nun tutuksuz yargılanması ve seçimlerin bir an önce yapılması çağrısı yapılıyor.
Hem kamuoyu hem de muhalefet tarafından yapılan erken seçim çağrılarının ardından araştırma şirketleri de yola koyuldu.
Yapılan hemen hemen tüm araştırmalarda tıpkı yerel seçimlerde olduğu gibi CHP'nin birinci parti olduğu, AKP'nin de ikinci parti olduğu görüldü.
28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan son Cumhurbaşkanı seçimleri öncesindeki anketler, milyonlar tarafından seçim kadar heyecan ile takip edildi. Son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tahminleri tam tutan; Piar, Betimar ve HBS şirketlerinin ağustos ayı ortalaması alındı.

3 şirketin ağustos ayında yapılan araştırmalarında ortaya çıkan sonuçlara göre AKP yine ikinci parti konumunda. CHP'nin yüzde 32,1 ile birinci parti olurken diğer partilerin oy oranları şu şekilde:
Çocuk işçiliğe karşı çıkmak suç sayıldı! Liseliler ifadeye çağrıldı!20 izlenme
İktidar çevrelerindeki sözleşme tartışması tırmanıyor! İstanbul Sözleşmesi’nde kimin dediği olacak?60 izlenme
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Can Atalay kararını okuyan Bekir Bozdağ'a ateş püskürdü!69 izlenme
Pandeminin yıldız firması konkordato ilan etti! 3 ay süre tanındı29 izlenme
CHP'li Bülbül'den Özlem Çerçioğlu'na: Gerçekleri söyle, hedef saptırma14 izlenme
Borsada yatırımcı göçü büyüyor31 izlenme
'Tank Palet'in verilmesi önceden planlanmış'327 izlenme
Yandaş yazar bile isyan etti: 'Cumhurbaşkanımızı tarihe ‘köpekleri öldüren lider’ olarak mı geçirmeye çalışıyorsunuz?'30 izlenme
Torpilin belgesi! CHP'li Yavuzyılmaz, TCDD'de sınavsız atanan 92 bürokratı paylaştı!
İmamoğlu'ndan tatil eleştirisine bomba cevap 'Ben 25 senedir aynı tarzda tatil yapıyorum, sen makamdan sonra saraylarda yatlarda tatil yapanlara bak !'
Yandaş medya hayali 'Halk Ekmek' büfesi kapattı!
Mel Gibson, Azerbaycan ve Türkiye'ye hakaret etti: "Ermeni halkı bir kez daha etnik temizliğe maruz kalıyor. Pek çok Ermeni, Azerbaycan ve Türkiye'nin elinde tarif edilemez dehşetler yaşıyor"