Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi CHP'den istifa etti. Dördüncü kez aday gösterilmediği için Twitter'dan açıklama yaparak istifa eden Battal İlgezdi şunları kaydetti:
"Cumhuriyet Halk Partisi'nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tek tek partimizden tasviye ediliyor. CHP'nin her kademesinde gece gündüz görev yapmış 40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüştür. Partimizin değerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasına gönlüm razı değildir. Bu vesileyle 40 yıldır mensubu bulunmaktan onur duyduğum partimden istifa ediyorum..."
Battal İlgezdi, Demokrat Parti'den aday olacak. Eşi Gamze Akkuş İlgezdi ise CHP milletvekili olarak parlamentoda bulunuyor.

Battal İlgezdi’nin birkaç ay önce “Aday olsam da olmasam da partiye eşek gibi çalışırım” dediği video ise sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.
CHP SÖZCÜSÜ YANIT VERDİ
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin MYK gündemine ilişkin olarak basın toplantısı düzenledi. Toplantının ardından soruları yanıtlayan Yücel, "Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tasfiye ediliyor" diyerek istifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye dair "İstifa tek taraflı beyandır. Bize ulaşan böyle bir bilgi yok. İstifa ettiği iddia edilen Sayın İlgezdi'den bunu teyit edebilirsiniz. Adaylar belirlenirken bir kişiye yakınlık ya da uzaklık asla kriter olamaz. Hele hele Kemal Kılıçdaroğlu gibi uzun süre CHP Genel Başkanlığı yapmış, bu sürede büyük başarılara imza atmış, Türk siyaset tarihinde geçmişte hiç örneği olmayacak şekilde, demokratik bir kurultayla görevi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e devretmiş bir kişiye yakınlık veya uzaklığın kriter olması asla söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.
Odatv.com
Atatürkçü teğmenlerden ihraçlarının birinci yılında Anıtkabir'de hatıra fotoğrafı
Türk bayrağı kuşlar için yuva oldu
Binlerce yedek askeri çağıran İsrail, Gazze’ye kara operasyonuna hazırlanıyor
'Sansür yasası'nın 29. maddesi ne anlama geliyor? Retweet ya da yorum da suç sayılabilir!
Rakamlar belli oldu: Faiz lobisine rekor ödeme!
Dolmabahçe Sarayı ve Mahmudiye Kışlası’nın ihalesi Erdoğan'ın lise arkadaşına gitti!
Eski DSP'li 54 isimden Kılıçdaroğlu'na destek
Beşiktaş'tan Aboubakar açıklaması.
Kar fırtınası geliyor! Günlerce sürecek, İstanbul için alarma geçildi, hepsi iptal edildi
İşsizlik rakamları açıklandı, işsizlik azalmış!
Erdoğan, daha önce 'darbeci' ve 'katil' dediği Sisi'ye 'Aziz Kardeşim' diye seslendi
Veriler açıklanmadı, CHP'li vekil isyan etti: "İcra verilerinden iktidar utanıyor mu?"
Gri pasaportla insan kaçırma haberleriyle gündeme gelmişti: AKP'den tekrar aday gösterildi
Sokak röportajında söyledikleriyle gündem oldu: “AKP’nin karşısına şeytan gelse, şeytana oy veririm. AKP olmasaydı biz Müslüman olmayacak mıydık?”