Milli Gazete'de yer alan habere göre; yerel seçimlere kısa bir süre kalmışken siyasetin dili giderek sertleşiyor. İktidar sürekli polemik oluşturarak ülkenin gerçek sorunlarının konuşulmasını istemiyor. ‘Biz gelmezsek’ sözleri ile başlayan sözler kurarak kendileri belediyeleri kazanamadığında ülkede bir zayiat olacağını iddia ediyor. İktidarın kullandığı dil ANAP’ın 1989 seçimlerinde kullandığı dili hatırlatıyor. 1989 yılında Anavatan Partisi (ANAP) yerel seçimlerde kan kaybedeceğini anlayınca makamını koruyabilmek için hamasi söylemleri artırmıştı.
1989 KORKUSU YAŞIYOR
ANAP 1983 yılında tek başına iktidara gelmiş, ardından yapılan 1989 yerel seçimlerde yüzde 43’lük oy oranı ile 868 belediye kazanmıştı. Yavaş yavaş eriyen oyları ile ANAP 1989 yerel seçimlerinde yüzde 23’e inerek elinde bulundurduğu 868 belediyenin 570’ini alarak 2’nci parti konumuna gerilemişti. 1991 yılında da iktidarı kaybetmişti. 1989 seçimlerinde de ANAP kaybedeceğini anladığı zaman meydanlarda dilini sertleştirerek ‘Biz gelmezsek’ ile başlayıp hep kötü senaryo ile sonlanan ifadeler kullanmıştı. İktidar hem 1989 seçimlerinde ANAP’ın yaşadığı kan kaybını yaşamak istemezken hem de 1989 yılının hamasi söylemlerini ve tehditkâr dilini kullanıyor.
AYNI DİLİ KULLANIYORLAR
ANAP, 1989 seçimlerinde doğrudan kendileri yerel seçimleri kazanamadığı takdirde ülkenin dirliğinin bozulacağını hem de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını iddia etmişti. Yapılan seçimlerde ise ANAP kan kaybetti. Bugünkü iktidar ise aradan 30 yıl geçmesine rağmen aynı üslubu kullanıyor. İktidar mensupları meydanlarda hamasi söylemlerini artırırken kendileri yerel seçimleri kaybedeceği zaman beka sorunu olacağını, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını iddia ediyor. Vatandaşın gündemi ise iktidarın konuşmaktan çekindiği geçim derdi.
https://halktv.com.tr/gundem/akpdeanapsendromu1989korkusuyasiyorlar388054h
Altın negatif haftalık kapanışta33 izlenme
Rusya Ukrayna'nın Harkov bölgesinde sivil yerleşim yerlerini vurdu!63 izlenme
Atatürk’e hakaret eden şüpheli gözaltına alındı30 izlenme
Tunceli’de iki askerimiz donarak şehit oldu! İsyan ettiren olayda yanıt bekleyen sorular…189 izlenme
Borç batağındaki AKP'li belediye Erdoğan’ın mitingine milyonlar harcamış32 izlenme
Son anket Erdoğan'ı şoke edecek!32 izlenme
Meclis'te kabul edildi: Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye27 izlenme
Ali Fuat Yılmazer'in kızına 'CHP'de koltuk verildi' demişlerdi: Özgür Çelik gerçeği açıkladı!15 izlenme
AKP Boğazlıyan İlçe Başkanı Osman Düvenci 'Şeker Fabrikası’na adam alınacakmış. Buraya liste gelir, biz alırız, kimse aldıramaz !'
Yanıyoruz: Dün Muğla, sabah Bodrum, öğlen İzmir…
Kadına şiddet bitmiyor! İstanbul'da bir kadın, oğlu ve evli olduğu erkek tarafından evinin balkonunda darp edildi!
AKP Gençlik Kolları üyesinden CHP'ye açık tehdit! 'Önce sizi öldürürüm'