Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 27 aydan sonra ilk kez faiz artırdı, politika faizi yüzde 8,5’ten yüzde 15’e çıkarıldı.
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Merkez Bankası’nın kararını değerlendirdi.
Acemoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Birçok insanın da şüphe ettiği gibi rasyonel politikalara dönme hedefinin pek ciddi olmadığını görüyoruz” dedi.
Acemoğlu, paylaşımında şu ifadeler yer verdi:
"Merkez Bankası’nın bugün açıkladığı faiz gerçekten hayal kırıcı. Birçok insanın da şüphe ettiği gibi rasyonel politikalara dönme hedefinin pek ciddi olmadığını görüyoruz. Niye?
Birincisi, piyasalara bu kadar umut verdikten sonra onların beklediğinin çok altında bir faiz açıklaması ekonomik politik gücün hala cumhurbaşkanı ve çevresindeki insanlar elinde olduğunu ve seçim ekonomisine erkenden geçiş olacağını gösteriyor.
“15 PUANLIK ARTIŞ MANTIKLI OLMAZDI”
İkincisi, yeni bir faiz politikası olup olmadığı belli değil. Tabii ki birden 15 puanlık bir artış mantıklı olmazdı. Ama buradan nereye gideceği hakkında büyük belirsizlik var ve bu karardan sonra yatırımcıların güvenine ne olacağından emin değilim.
“KISA VADEDE KAZANMAK İÇİN...”
Üçüncüsü ve bence en kötüsü, faiz konusunda bu kadar cesaretsiz davranan bir teknokrat grubu çok daha zor olan yapısal problemlerle nasıl uğraşacak?
Bunların hepsini bir araya koyarsak şu ana kadar söylenen rasyonel politikalara dönüş söyleminin biraz daha vitrinler için ve kısa vadede zaman kazanmak için yapıldığı konusunda olan görüşler kuvvetleniyor."


Yeniçağ
Satır arasında ele verdi: İşte Taksim bombacısının ifadesinde ağzından kaçırdıkları!93 izlenme
CHP Genel Merkezi'nden '128 milyar dolar nerede?' afişi için flaş çözüm!95 izlenme
İmamoğlu: "Çok da uzak olmayan bir zamanda gideceksiniz. Sizlerin toplum huzurunda hesap vereceğiniz adil yargılanma süreçlerini bu ülkede başlatacaktır"35 izlenme
Batman’da sıcak çatışma! İki askerimiz şehit oldu157 izlenme
Emekli general açıkladı: PKK neden bitmiyor? İşte sorumlusu...196 izlenme
CHP'li Özgür Karabat skandalı böyle duyurdu: "200 TL'ye tüm kimlik bilgileriniz satılık!"32 izlenme
31 ilde 1-2-3 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı uygulanacak!77 izlenme
Soylu'ya "Akıllı ol" diyen Sivaz konuştu: Terör örgütü bağlantım yok, AKP'ye oy verdim102 izlenme
Babası tarafından dövülen Cihan bebek ilk kez görüntülendi
Okul müdürü akrabaları enkazda olan öğretmeni işten çıkardı! MEB okulları tatil etmişti öğretmenleri işe çağırdı
Yüzbinlerce seçmene telefon! Anket adı altında algı yönetimi!
İzmir’deki orman yangını 48 saattir devam ediyor