Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) eylül, ekim ve kasım aylarında yaptığı toplam 400 baz puanlık faiz indirimi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yöndeki kararları teşvik edici açıklamaları, Türk lirasının yabancı paralar karşısında erimesine yol açtı.

Doların 13 lira bandına yerleşmesiyle Türk parasının üç aydaki değer kaybı yüzde 57'yi aştı. Bu durum birçok sektörde ardı arkası kesilmeyen zamları beraberinde getirdi. Yurttaşların alım gücünü düşüren bu gelişmelerle birlkte asgari ücret görüşmeleri de başladı. Türkİş 4 bin lira önersinde bulunduklarını belirtti.

Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) ise bugün İstanbul Kartal'da büyük bir miting düzenledi. Saat 13.00'te başlayan yürüyüş 14.00'te alana girilmesiyle sona erdi. Mitinge çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti de katıldı.

Miting alanına girişte Türkiye İşçi Partisi (TİP) kortejiyle polis arasında sloganlar gerekçesiyle gerginlik yaşandı.
https://www.krttv.com.tr/gundem/binlerceiscikartalaakinettih103436.html
Kısa çalışma azalırken ücretsiz izne ayrılanlar işe dönmüyor!85 izlenme
Elektrik tarifesinde dağıtım şirketlerine kıyak! Faturalara yansıyacak!98 izlenme
TEMU geri döndü! Yurt dışından alışverişler açıldı, alt limit belirlendi14 izlenme
Gezi Parkı’nın devrinin iptali için dava açıldı105 izlenme
Maliye, Askeri Casusluk davasında Narin Korkmaz’ın kazandığı tazminatı ödeyemedi!54 izlenme
TÜİK sordu vatandaş yanıtladı: 9 yılın en kötüsü!81 izlenme
Soylu yakın Ebabil Harekâtı, Ali Yerlikaya'yı hedef aldı: Paylaşımı hemen sildi40 izlenme
Şehit nişanlısı için ilk kez böyle bir karar çıktı!132 izlenme
“2024’ün ilk 3 ayında emeklinin cebinden bin 500 lira eksildi”
Erdoğan Bayraktar yaptıracağı caminin maliyetini açıkladı: 30 değil, 65 milyon lira tutacak!
Leman Dergisi soruşturmasında 4 kişi serbest bırakıldı
İstanbul'da metro istasyonuna önce çöp sonra lastik fırlattılar! İBB'den suç duyurusu