Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak Zeytinburnu Kazlıçeşme'deki 3 bin 775 metrekarelik arazinin dernek amaçları doğrultusunda kullanılmak üzere 25 yıllığına kendilerine bedelsiz olarak tahsis edilmesini talep etti. Yıllardır Deniz Feneri'nin genel merkezinin bulunduğu hazineye ait arazi, 2018 yılının ekim aynı ilçedeki 7 dönümlük başka bir arazi ile takas edilmiş ve mülkiyeti İBB'ye geçmişti. Taleple ilgili hazırlanan komisyon raporu, 18 Ocak 2019 tarihli İBB Meclisi'nde gündeme alındı. Komisyon raporunda arazinin sosyal hizmetlerde kullanılmak üzere Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına 10 yıl süreyle bedelsiz tahsis edilmesi uygun bulundu. Karar mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.
Karara tepki gösteren CHP'li İBB Meclis Üyesi Tarık Balyalı, “Ne dernekler ne vakıflar geldi geçti… İBB olarak gayrimenkuller verdik, bakım ve onarımlarını üstlendik. Şimdi de geçmişi karanlık Deniz Feneri Derneği'nin talebi gündemde. Bu yandaş derneklerden başka çocuk okutan, sosyal yardım yapan dernek yok mu? LÖSEV, ADD, ÇYDD'ye yağmurlu havada su verilmezken yandaş dernek ve vakıflara İBB kaynakları oluk oluk akıtılıyor. İBB yandaş vakıflara yaptığı tahsislerde kantarın topuzunu kaçırdı” dedi. Hukuk Komisyonu'nun AKP'li Başkanı Sibğetullah Şahin ise “geçmişi karanlık dernek” ifadesine tepki göstererek “Almanya'daki Deniz Feneri Derneği için 8 kişi suç duyurusunda bulunmuş. Açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı. 78 yıl geçti hala bu konu konuşuluyor. Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışmak bir anlayış meselesidir. Biz yapılan işlere bakıyoruz” dedi.
Hatay'da 6 Şubat depreminde 370 kişinin hayatını kaybettiği binanın müteahhidi Mehmet Özat'ı Ankara'da halk yakaladı43 izlenme
Sinan Ateş’in eşinden MHP’li Büyükataman’a tepki: "Kıs kıs güldüğün bir siyasi cinayet"27 izlenme
Fatura ücretlilere ve yoksula kesildi33 izlenme
22 milyon dosya icra dairelerinde bekliyor22 izlenme
Oy verdikleri parti iktidar olmasına rağmen AKP'li gençler yurt dışına gitmek istiyor!101 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yüksek faturalardan dert yandı!41 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasına destek vermeye devam edeceğiz24 izlenme
Savunma Sanayii'nde skandal ortaya çıktı: Hem devlet hem özelden ballı maaşlı müdürler45 izlenme
CHP'den belediye başkanlarının transferini engelleyecek hamle
AK Gençlik üyeleriyle fotoğraf çektirip 'Boğaziçi öğrencileri' diye servis ettiler
Soylu’nun BAE’ye yapacağı ziyaretin bilgisi Sedat Peker’e verilmiş
Kılıçdaroğlu’na linç davasında yine adalet çıkmadı! İstinafa taşınacak