Ortaokul 6. sınıf sosyal bilgiler ders kitabında, Talas Savaşı'nın tarihsel bağlamını anlatmak için kullanılan yaratıcı bir yöntem sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Tarihi olayın, popüler bir mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp üzerinden yazışmalarla aktarıldığı bölüm hem ilgi hem de tartışma konusu oldu.
Kitapta yer alan bölümde, Talas Savaşı şöyle tasvir edildi:
"Selamünaleyküm.
Çinlilerle kapıştık, acil destek lazım."
"Düşmanımın düşmanı dostumdur. Konum at, geliyorum Abbasi kardeş."
Bu ifadelerle, 751 yılında gerçekleşen ve Türkler ile Araplar arasında ilk ciddi askeri iş birliğini başlatan Talas Savaşı'nın önemi, genç nesillerin ilgisini çekecek şekilde anlatılmak istendi. Ancak bu yöntem, sosyal medyada farklı tepkilere yol açtı. Kimileri tarih öğretimine yenilikçi bir bakış açısı olarak yaklaşırken, bazıları bu üslubun tarihi olayların ciddiyetini gölgeleyebileceğini savundu.
Odatv.com
kurumsal müşterilere yönelik çok farklı çözümler hayata geçirileceği haberi verildi
Ümitcan Uygun'un arkadaşı Gökhan Özbolat canlı yayında genç kızı tekme tokat dövdü!
Sinpaş neden vergi vermediğini açıkladı, okuyan ‘pes artık arkadaş’ dedi!
Ankara Belediyesi’ndeki skandal Meclis’te: Kim onayladı?
Güldür Güldür Show’dan, para karşılığı Türk vatandaşlığı verilmesini eleştiren ders niteliğinde skeç: "Bu vatan bir günde kurulmadı"
Çiftlik Bank tokatçısının yeni videosu ortaya çıktı ! 'Bitcoin batsa biz batmayız !'
Sağlık Bakanı Koca güncel tabloyu paylaştı: 26.398 yeni vaka tespit edildi, 27.160 kişi sağlığına kavuşurken, 213 kişi hayatını kaybetti!
Somalı madenciler Ankara’ya yürüyüşe başladı!
PKK'dan sonra AKP'li isim de Lozan'ı hedef aldı!
Tarım Kredi Kooperatifleri AKP'li üst düzey isimlere gelir kapısı oldu!
Yarın iğneden ipliğe her şeye zam gelecek!
Ekonomi mezunu kızın ekonomi üzerine söylediklerini ancak cahiller söylerdi: Muhabir bile dayanamadı 'eğitim şart' dedi
Tasarruf için, AKP’li başkan AKP’li başkanın lüks cipini satıyor!
Belçika’da büyük skandal! Türk vekili MHP’li başkanlarla görüştü diye ihraç ettiler!