AKP’de Bilal Erdoğan’ın İBB Başkanlığına oturtulması için önce belediye meclisi üyesi yapılacağı, ardından da Binali Yıldırım’ın istifa ettirileceği öne sürüldü.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın uzun vadede İBB Başkanlığı koltuğuna oturtulmak istendiği, o nedenle bu seçimde bir ilçeden belediye meclis üyesi olarak yazılacağı öne sürüldü.
İddiayı dile getiren CHP İstanbul 26. dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, Halk TV canlı yayınında yaptığı açıklamada, AKP’nin İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın Arnavutköy’den belediye başkan adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın Eyüpsultan’dan Belediye Başkan adayı yapılacağını, AKP İstanbul İl Başkanlığı’na da Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Metin Külünk’ün getirileceğini, Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın bir ilçeden belediye meclis üyesi olarak yazılmak istediğini belirtti.
“BİNALİ YILDIRIM’I İSTİFA ETTİRECEKLER”
Yarkadaş, Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın İstanbul’a yönelik planını şu sözlerle anlattı:
“Binali Yıldırım’ın Bilal Erdoğan rahatsızlığının sebebi şu; Önümüzdeki yerel seçimlerde Bilal Erdoğan’ın AK Parti listelerinden bir ilçeden belediye meclis üyesi olma planı var. AK Parti kulislerinde konuşuluyor. Bir kişinin belediye başkanı seçilebilmesi için, belediye meclis üyesi olması gerekiyor.
AK Parti’de hesaplar Binali Yıldırım kazanırsa üzerinden yapılıyor. Uzun vadede Bilal Erdoğan’ın belediye meclis üyeliğinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda etkili bir konuma getirileceği ya da Binali Yıldırım’ın bir süre sonra istifa ettirileceği yerine Bilal Erdoğan’ın getirileceği AK Parti kulislerinde ciddi ciddi konuşuluyor!
Binali Yıldırım hem bundan hem de Bilal Erdoğan ve Berat Albayrak’ın listeleri yapmasından rahatsız. Benim edindiğim bilgiye göre, Binali Yıldırım belediye başkan adayı olarak açıklansa da belediye meclis üyeliği listesinde çok fazla söz hakkı olmayacak”
https://gazetemanifesto.com/2018/bilalerdoganahulleilebaskanlikyolu224047/
CHP'den Fahrettin Koca'nın sözlerine yanıt "Genel başkanımızın iddiaları doğrulanmış oldu. 12 milyon dolar, aracı firmanın kasasında kalmış"93 izlenme
NATO’ya 13 milyar lira harcayan Türkiye’nin acı tablosu23 izlenme
AKP'nin Türkiye Yüzyıl'ından manzaralar! Vatandaşın kuruyemişi çekirdek artık 100 TL32 izlenme
Keçiören Belediyesi bir kuleye 77 milyon TL harcadı!114 izlenme
Mahkeme son noktayı koydu! Atatürk’ün vasiyetinin iptali istenemeyecek!79 izlenme
Bir darbe daha! 'Cengiz Holding, Kaz Dağları'nda 3.5 milyon ağaç kesecek'81 izlenme
Erdoğan'ın hemşehrisi kamyon şoförü isyan etti! 'Size oy verdim ya, bir daha Allah bana size oy vermeyi nasip etmesin. Allah kahretsin sizi Yeter artık düşün yakamızdan!'83 izlenme
Dilan ve Engin Polat soruşturmasında avukat Ahmet Gün pişman oldu58 izlenme