Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasçılarından Tacinur Demir'in, CHP'nin şartları yerine getirmediği iddiasıyla Ata'nın vasiyetinin iptali için açtığı davada karar çıktı. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Demir'in duruşmaya katılmaması nedeniyle işlemden kaldırılan davanın, süresi içinde yenilenmemesi nedeniyle “açılmamış sayılmasına” hükmetti.
Böylece İş Bankası hisseleri nedeniyle AKP tarafından sürekli gündeme getirilen vasiyet geçerliğini korumuş oldu. CHP'nin avukatı Mustafa Kemal Çiçek, vasiyetin yargı kararıyla tescil edildiğini belirterek, bir daha böyle bir dava açılamayacağını vurguladı ve “Atatürk'ün vasiyeti ortadadır ve tek mirasçısı Türk Milleti'dir” dedi.
DAVA SÜRECİ NASIL BAŞLADI?
Atatürk'ün tek yasal mirasçısı olan kız kardeşi Makbule Atadan'ın evlat edindiği Mustafa Demir'in kızı Tacinur Demir, Ata'nın mirasçılarının belirlenmesi için 2015'te dava açmıştı. Mahkeme, Demir'in çocuklarının Atatürk'e mirasçı olduğuna karar vermişti. Bunun üzerine Demir, dava açıp Atatürk'e ait malların kendisine verilmesini istemişti. İş Bankası ve Zonguldak Maden İşletmeleri hisseleri ile Atatürk Orman Çiftliği ve Çankaya Köşkü'nü talep etmişti. Demir'in, yargılama sürerken Covid19 nedeniyle hayatını kaybettiği de anlaşıldı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ataturkunvasiyetininiptaliistenemeyecek6397955/
Polonez işçilerine bu kez de Çatalca Müftüsü'nden müdahale! 'Böyle hak aranmaz' diyerek işçilere saldırmaya kalktı23 izlenme
Hastane skandalında iğrenç boyut: 115 Çocuğun çoğunu akrabası hamile bırakmış!271 izlenme
Bunu söyleyen bir AKP’li: Cumhurbaşkanlığı sistemini ABD’liler hazırladı170 izlenme
Son anket sonuçlarında AKP'ye büyük şok!98 izlenme
Kocaeli'de otobüse binen bir yobaz, mini etekli kadını görünce şoföre ‘Karakola çek’ dedi !2645 izlenme
Bakanlık Atatürk’ün emanet ettiği araziye AVM yapıyor!36 izlenme
AKP'li Resul Tosun Atatürk'ü hedef aldı: Müslüman ismini bile değiştiren deist bir şahıs...464 izlenme
Erdoğan'ın iftar sofrası gerçekleri! 'Erdoğan, iftar organizasyonlarına kendi menüsünü götürüyor'62 izlenme
'Mutabakat sağlandı' iddiası: Asgari ücretle ilgili son rakam açıklandı
Van'da ikinci çığ faciası: Can kaybıı 33'e yükseldi
Anket sonuçları Erdoğan’a geri adım attırdı! 39 ilçede miting planı iptal mi edilecek?
Silivri Cezaevi'nin önü karıştı: Ümit Özdağ için kurulan çadıra jandarma müdahalesi!