Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasçılarından Tacinur Demir'in, CHP'nin şartları yerine getirmediği iddiasıyla Ata'nın vasiyetinin iptali için açtığı davada karar çıktı. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Demir'in duruşmaya katılmaması nedeniyle işlemden kaldırılan davanın, süresi içinde yenilenmemesi nedeniyle “açılmamış sayılmasına” hükmetti.
Böylece İş Bankası hisseleri nedeniyle AKP tarafından sürekli gündeme getirilen vasiyet geçerliğini korumuş oldu. CHP'nin avukatı Mustafa Kemal Çiçek, vasiyetin yargı kararıyla tescil edildiğini belirterek, bir daha böyle bir dava açılamayacağını vurguladı ve “Atatürk'ün vasiyeti ortadadır ve tek mirasçısı Türk Milleti'dir” dedi.
DAVA SÜRECİ NASIL BAŞLADI?
Atatürk'ün tek yasal mirasçısı olan kız kardeşi Makbule Atadan'ın evlat edindiği Mustafa Demir'in kızı Tacinur Demir, Ata'nın mirasçılarının belirlenmesi için 2015'te dava açmıştı. Mahkeme, Demir'in çocuklarının Atatürk'e mirasçı olduğuna karar vermişti. Bunun üzerine Demir, dava açıp Atatürk'e ait malların kendisine verilmesini istemişti. İş Bankası ve Zonguldak Maden İşletmeleri hisseleri ile Atatürk Orman Çiftliği ve Çankaya Köşkü'nü talep etmişti. Demir'in, yargılama sürerken Covid19 nedeniyle hayatını kaybettiği de anlaşıldı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ataturkunvasiyetininiptaliistenemeyecek6397955/
ByD, Türkiye'de fabrika kurmaktan vazgeçtiğini açıkladı22 izlenme
TRT'ye atanan, TSK'ya 'katil' diyen, PKK ve FETÖ'yü öven Hilal Kaplan kimdir?156 izlenme
Türkiye, dünyada en yüksek gıda enflasyonuna sahip 7. ülke43 izlenme
Gülistan Doku soruşturmasında firari Umut Altaş'ın işaret ettiği noktalar görüntülendi47 izlenme
Seçim kanunu görüşülürken AKP’li vekiller maç izlemiş!65 izlenme
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Zafer' Yürüyüşünde! "Bu ülkeyi bir kez daha kurtarmak için bir yol yürüyoruz"47 izlenme
Karabük'te ekmeğe zam20 izlenme
Tavuk eti de lüks oldu… Son 3 ayda yüzde 50 zamlandı!89 izlenme
Berat Albayrak gitti, TL 4 günde yüzde 10 değerlendi!
Erdoğan da Bahçeli de yeşil ışık yakmıştı: Duruşmalarının TRT’de yayımlanması teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
En düşük emekli aylığı farklarının yatırılacağı tarihi açıkladı
Bekir Bozdağ'dan anayasa değişikliğine ilişkin dikkat çekici açıklama: 24 ve 41. maddeleri değişecek.