Türkiye AKP yönetimi elinde derin bir ekonomik krizden geçerken, döviz kurundaki dalgalanmalar, yüksek enflasyon, maliyetlerin artması gibi birçok etken kuruyemiş fiyatlarının artmasına sebep oldu. Ankara Ulus'ta ay çekirdeğinin kilosu artık 100 TL.
Geçen yıl kuraklık ve don nedeniyle azalan üretim kuruyemişte fiyatlarına yansıdı. Bunun yanı sıra döviz kurundaki dalgalanmalar, yüksek enflasyon, maliyetlerin artması gibi birçok etken kuruyemiş fiyatlarının katlanmasına neden oldu. Başta antep fıstığı, fındık, badem ve kuru kayısı olmak üzere birçok üründe zamlar en az yüzde 200'ü geçti. Son dönemde gerek iç piyasa ürünlerine gerekse de ithal ürünlere şiddetli şekilde zam geliyor. Gıda piyasasına gelen zamlar ise direkt tüketiciyi etkiliyor. Vatandaşın severek tükettiği çekirdeğin fiyatı artık 100 TL.
Çekirdek son bir 1 yılda ortalama yüzde 200 civarında zamlandı. Piyasada belirsizlik sürerse, son günlerde daha da zamlanabilir. TL'nin daha da değer kaybetmesi gıda sektörünü direkt etkiliyor. Hal böyle olunca bu durum özellikle maddi durumu iyi olmayan dar gelirlileri ve orta sınıfı vuracak. Vatandaş artık çekirdek bile çitleyemeyecek.
Ulus'ta 1 kilogram çekirdeğin fiyatı 100 TL, kabak çekirdeğinin 1 kilogram fiyatı ise 120 liradan tüketiciyle buluşuyor.
Ulus'ta bir vatandaş, "Ulus'ta bitmiş. Eskiden Ulus daha ucuzdu. Şimdi Ulus'ta ürünler pahalı. Çekirdek 100 lira olur mu kardeşim? Fındık, fıstığı geçtik artık çekirdek bile çitleyemeyeceğiz. Yazık bu vatandaşa. Asgari ücretli nasıl geçinecek, hiç bilmiyorum." diyerek sitemde bulundu.
Milli Gazete
Nakliye ücretleri uçtu, tayini çıkan memur çaresiz kaldı31 izlenme
Muharrem İnce'den AKP'ye 'kurultay' yanıtı: Önce kendinize bakın...539 izlenme
Berlin'de 71 Euro Bayrampaşa'da 215 Euro22 izlenme
Dondurma yiyen gençleri, cübbeli sarıklı bir yobaz tehdit etti !2098 izlenme
Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney 'Kurtlar Vadisi' müziğiyle büyükelçiliğe girdi!55 izlenme
Balıkesir depremlerinin neden durmadığını Şener Üşümezsoy açıkladı14 izlenme
Deprem bölgesine 26 katlı bina diken milletvekili inceleme heyetine girdi34 izlenme
Yeni kurulan şirkete parayı Ziraat akıttı! Kalyoncu'ya yatırım torpili mi?8 izlenme
Seçim gecesi yaşanan çok ilginç bir olay İrfan Değirmenci'nin kamerasında !
Şıradan sonra SPA skandalı!
Helikopter kazasında şehit olan Korgeneral Erbaş'ın 15 Temmuz'daki tepkisi "Türk askeri vatandaşına kurşun sıkmaz"
Yine o rektör yine skandal: Korumasını öğretim görevlisi yaptı!