CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Osmangazi Köprüsü’nden geçen araçları saydı. Başarır, 1 saatte en fazla 15 araç geçtiğini, garanti verilen geçişler için yurttaşın vergileriyle köprüyü işleten şirkete ödenen parayı “2020 yılında geçiş garantileri sağlanamadığı için hazinenin kasasından 3,3 milyar lira gibi devasa bir para çıktı” diye açıkladı.
Geçiş garantili köprülere geçişmeyen araçlar için yurttaşın vergilerinden ödenen paralar muhalefetin eleştirilerini topluyor. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da daha önce Osmangazi Köprüsü için 40 bin araç garantisi verildiğin ancak bu hedefin tutturulamadığını açıklamıştı. Başarır 2021 yılında köprünün 147 lira 50 kuruş olan geçiş ücretini de eleştirmişti.
Bu sefer aynı köprü üzerinden aracıyla ilerlerken video çeken Başarır, yolun bomboş olduğuna dikkat çekerek, “1 saat boyunca en fazla 15 araç geçti. Yazık, köprünün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bugünkü maliyeti 12 milyon TL. Köprü boş, sokağa çıkma yasağı var. Ama biz ödemeye devam ediyoruz” dedi.
Başarır, bu köprünün üzerinden her geçtiğinde bu videoyu çekeceğini ve vatandaşlarla paylaşacağını duyurarak, “Ne üzücüdür ki 83 milyon çalışıyor, 5 kişi kazanıyor. 2020 yılında, Osmangazi Köprüsü için geçiş garantiler sağlanamadığı için hazinenin kasasından 3,3 milyar lira gibi devasa bir para çıktı. Mevcut iktidara sorsanız ‘devletin kasasından 1 kuruş çıkmıyor’ diyor. Bu düpedüz halkı kandırmadır, aldatmadır, aymazlıktır” diye konuştu.
(ANKA)
Metro ve Marmaray'da tacizciler yakalandı: Birinin telefonundan 13 yaşındaki çocuğun diğerinin de kadınların videosu çıktı, vatandaşlar meydan dayağı attı!
‘Osmanlı torunu’nun paylaşımı iktisatçıları üzecek! "Dolarınızı bozarsanız tedavülden kalkacak"
Kira zammı kâbusu başladı: Kiracılar zam oranını kabul etmek zorunda mı?
AKP’den yeni asgari ücret ve EYT açıklaması
Son seçim anketinde inanılmaz sonuçlar! İmamoğlu’nun oy oranı Erdoğan’ı ilk defa geçti
Kritik iddia: "Ayhan Bora Kaplan'ın tape'leri imha edilmiş"
Ecevit, 40 yıl önce ambargo uygulayan ABD'ye ve NATO'ya böyle rest çekmişti !
İran Tel Aviv'i defalarca vurdu! Saldırıyı İsrail basını açıkladı
Siirt’te Atatürk Bulvarı’na gelen bir şahıs: “CHP’yi yok edeceğim”
Kurban pazarı kan ağlıyor: "İşler çok kötü, daha hiç hayvan satmadım. Durum çok vahim, aldığımız paradan veriyoruz"
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme
Halk bir yılda 1500 dolar fakirleşti, yoksul sayısı son 2 yılda yüzde 8.4 arttı!
Hakan Çakır cinayeti zanlılarının bir başka kişinin kulağını kestiği görüntüler ortaya çıktı
Erdoğan'a Meclis'te çok zor üniversite diploması sorusu!