Ankara Valiliği, CHP'nin 23 Nisan'da 1'inci Meclis'ten Anıtkabir'e yapacağı yürüyüşe izin vermedi. Valilik, yürüyüşün 'vatandaşların mağdur olacağı' ve 'trafik yoğunluğu yaşanacağı' gerekçesiyle uygun görülmediğini duyurdu.
Valiliğin kararıyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "23 Nisan yasaklanamaz! Birinci Meclis önündeki buluşmamız ve Anıtkabir’e yürüyüşümüz engellenemez! Başta gençler, öğrenciler olmak üzere tüm Ankaralıları ve yarın Ankara’da olacak herkesi, saat 17.00’de, ellerinde Türk bayraklarıyla Birinci Meclis önüne davet ediyorum. Egemenlik Milletindir!" ifadelerini kullandı.
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, valiliğin kararına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Başarır, "Biz, 105 yıl önce tam da o Meclis’in önünde; işgale rağmen, yokluk içinde bir milleti ayağa kaldıran iradenin izindeyiz! Siz o iradeden korkuyorsunuz! Çünkü o irade, tek adam rejimlerini değil halkın egemenliğini savunur! Yarın oradayız!" ifadelerini kullandı.
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, valiliğin kararına tepki gösterdi. Emir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"2012 yılından bu yana stadyumlardaki Milli Bayram kutlamalarını ufacık salon programlarına sığdırmaya çalışan, parti ve sendika çelenklerinin takdimini resmi programlardan çıkarıp değerlerimizi adeta söndürmeye çalışan zihniyet bugün de bambaşka bahanelerle ülkemizin kurucu ve kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şölenini engellemeye çalışıyor. 105 yıl önceki aynı ruhla; Ata'mızın 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözleri ışığında Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu çocuklarımıza coşkuyla anlatmak için 1. Meclis önünde olacağız!"
Valiliğin kararının ardından CHP Ankara İl Başkanı Dr. Ümit Erkol da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yürüyüş için vatandaşlara yeniden katılım çağrısında bulunan Erkol "Anıtkabir ziyaretinin engellenmesini düşünen bir kamu otoritesi olacağını sanmıyoruz" dedi.
Erkol paylaşımında şunları kaydetti:
"Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, 23 Nisan 2025 Çarşamba günü TBMM‘nin açılışının 105. Yılı nedeniyle Birinci ve İkinci TBMM binalarını saat 17.00’de ziyaret edecektir.
Sayın Genel Başkan ziyareti nedeniyle kendisine eşlik etmek üzere katılan hemşerilerimize daha önce de olduğu gibi, bir selamlama konuşması yapacaktır. Devamında her fırsatta huzurunda olmaktan onur ve gurur duyduğumuz ATAMIZI ziyaret etmek üzere yürüyerek Anıtkabir’e geçecek ve saygı duruşunda bulunacaktır.
Anıtkabir ziyaretinin engellenmesini düşünen bir kamu otoritesi olacağını sanmıyoruz. Hemşerilerimize daha önce yaptığımız daveti yineliyor, bizim için kutsal olan mekanlarda minnet duygularımızı ifade etmeye gideceğimizi bildiriyoruz, saygılarımla."
Ankara Valiliği'nin yasak kararına bir tepki de Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den geldi. İnce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ankara Valiliği, CHP'nin Ankara’daki 23 Nisan yürüyüşünü yasaklamış. Bu yasak sadece CHP’ye değil, doğrudan Cumhuriyet'imizin temellerine, Atatürk'ün mirasına, milli iradeye ve Türk milletine karşı bir yasaktır. Milli bayramımızı kutlamak için meydanlara akın edenleri, Anıtkabir’e gitmek isteyenleri değil, YÜRÜTENleri engelleyin!" ifadelerini kullandı.
Nefes
AKP'li belediye başkanının mal varlıklarına el konuldu19 izlenme
Adıyamanlı depremzede Pınar Arslan elindeki konuşma kağıdını yırttı: "Bugün bu tesettürümle ve ben CHP'liyim. AKP'den CHP'ye geçtim. Kim benim yanımdaysa ben onun yanındayım"31 izlenme
İsmail Saymaz duyurdu: Sinan Ateş cinayeti davası öncesi kritik ziyaret26 izlenme
3 polisi şehit eden 2 IŞİD'li sadece 6 ay tutuklu kalıp serbest bırakılmış!80 izlenme
Kredi kartı kullanımı arttı: Vatandaş borç batağına saplandı!31 izlenme
Üç üniversitede yemek ücretlerine peşe peşe zam geldi30 izlenme
Deprem ihalesi yine yandaş şirkete verildi! Mahalleyi AKP’li damat yapacak37 izlenme
Karayolları: 62 milyon liraya tünel yaptık açamıyoruz!532 izlenme
TBMM, oğlu koronavirüs testi satan AKP'li vekili yalanladı!
İstanbul'da kira vermek her gün uçmaktan pahalı
Mansur Yavaş'tan iktidara ve Ankara'yı yönetenlere zor soru "Metroyu 17 yıldır neden yapmadınız?"
Vergi afları ikramiyenin tam 106 katı! 3 triyon TL'lik vergi toplanmayacak