Eski AKP milletvekili ve Star gazetesi yazarı Metiner, bugünkü köşe yazısında camilerde her akşam sela okunmasına yönelik eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç'ı ve Burhan Kuzu'nun 19 Mayıs paylaşımını isim vermeden eleştirdi.
Daha önce Arınç'ın sözlerine karşılık Yeni Akit TV'de "Devlet bunların aklı ile yönetiliyorsa vay halimize" diyen Metiner, gazetedeki köşesinde de "Bunların aklıyla varılacak yer siyaseten hüsrandır" dedi.
AKP'li Burhan Kuzu'nun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'ndaki "Mustafa Kemal Paşa, 30 Nisan 1919'da Resmi Gazete'de yayınlanan Sultan Vahdettin imzası ile Samsun 9. Ordu Müfettişliği’ne tayin edilmiştir. Mustafa Kemal, Samsun'a herhangi bir kişi olarak değil Osmanlı'nın en parlak subayı olarak çıkmıştır. Sultan Vahdettin Han’ı rahmetle anıyorum" paylaşımına göndermede bulunan Metiner, "Cumhurbaşkanımızın kendilerine tevdi ettiği sıfatları üstünde taşıyanlar artık sadece kendileri değildirler. Sözleri bin tartarak konuşmak mevkiindedirler. Gazi Mustafa Kemal’in dönemin Padişahının oluruyla Samsun’a gönderildiğini artık herkes biliyor. Hiç gereği yokken 19 Mayıs’ta münhasıran Padişah övgüsü yapmak doğrusu siyasi akılla bağdaşır bir tutum değildir. Cumhurbaşkanımızı hak etmediği polemiklerin içine çekmek yanlıştır" dedi.
Yazısının sonraki kısmında Arınç'ı eleştiren Metiner, Arınç'ın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenler için ezanlardan sonra sela okunmasına yönelik açıklamasına işaret ederek "Cumhurbaşkanlığı makamı nezdinde hak etmediği bir unvanın sahibi olan bir zatın kalkıp ezandan ve saladan duyduğu rahatsızlığı dile getirmesi art niyetlilik değilse akıl tutulması ve körlük değil midir? Bunların aklıyla varılacak yer siyaseten hüsrandır! Yaşasın aklselim!" ifadelerini kullandı.
Metiner yazısında şunları söyledi:
"Üzülerek izliyorum. Bizi yandaşlıkla suçlayanlar yandaşlıkta bizi geçtiler. Utanmasalar İmamoğlu’nu “siyasi Mehdi!” olarak takdim edecek yandaş kraliçeler türedi. Demek ki mutlak iktidarın sahibi olsalar o gazeteci diye geçinenler kim bilir o güç sahipleri karşısında nasıl da secdeye kapanacaklar!"
Bülent Arınç, Anadolu Ajansı'nın eski genel müdürlerinden Kemal Öztürk'ün Youtube programında, "ölüm listeleri" ve camilerden her gün sela okunması konularında "İnsanlar, başörtülüden, camilerden nefret eder hale gelecekler diye korkuyorum. Böyle yaparak insanları nefret mi ettiriyoruz yoksa insanların dini duygularını daha mı canlı tutuyoruz. Bana kalırsa ben bu bir ‘bid’at’tır" demişti.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/akplilerinkavgasihedeftearincvekuzuvar1740595
Depremzedeler çaresiz bir başına böyle bırakıldı: Depremin ikinci günü çekilen video her şeyi açıklıyor32 izlenme
Ticaret 'savaş' dinlemiyor; Filistin’e bombalar yağarken İsrail ile alışveriş devam etti!32 izlenme
AKP’li belediye çiçekçi tarafından icraya verildi iddiası! Dudak uçuklatan harcama!93 izlenme
Ankara kulisleri ‘Erdoğan erken seçime hazırlanıyor’ iddiasıyla çalkalanıyor!131 izlenme
TCDD'de 600 bin liralık hurda yolsuzluğu!122 izlenme
Hilafet bayrağı taşıyan vatandaşa yumruk atmıştı: Üniversite öğrencisinin ifadesi ortaya çıktı47 izlenme
Yaşanan ekonomik krizi gözler önüne seren gerçek: Vatandaş bayat ekmeğe muhtaç!48 izlenme
Kanal İstanbul'da hesap şaştı! Bakan Karaismailoğlu'ndan 'maliyet' itirafı45 izlenme
Falyalı'nın bahis paraları Malta'da mı aklandı? İstanbul'daki dev operasyon gündeme getirdi.. Öldürülen sır isim işaret etmişti
Interpol arıyordu, İstanbul'da yakalandı
İmamoğlu Yozgatlı çiftçinin o sözlerine vurgu yaptı, iktidara sert mesajlar yolladı
Faiz kararı sonrası Türkiye'yi bekleyen korkunç senaryo!