Emre, "Biri ile görüştünüz ve o kişinin akrabası örgüt üyesi çıktı, insanlar bu yüzden tutuklanıyor. Bakanın kardeşi FETÖ'nün telefon uygulaması Bylock'u 1454 defa kullanmış. Görüştüğü 166 kişinin de FETÖ'nün üyesi olduğu kayıtlara geçmiştir" dedi.
Emre, savcılığın Yılmaz Tunç'un erkek kardeşi Yahya Tunç'un ceza almasını istediğini ancak Tunç'un 'etkin pişmanlık' yasasından yararlandığını belirterek "Ama etkin pişmanlık gününe kadar yaptığı faaliyetler örgüt faaliyetidir diyebiliriz. Bunların hepsi mahkeme kayıtlarında bulunuyor. Arkasında bu gölge bulunan Adalet Bakanı ama adaleti savunamayan bir kişi olarak gelmiş Genel Başkanımıza sesleniyor" dedi.
Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'in görevi öncesinde Adalet Bakanı Yardımcısı olduğunu hatırlatan Emre, "Bakan Yardımcısı olan kişi düne kadar siyasi görevlendirme ile senin yardımcındı. Bir siyasi yakınlık görüyoruz. Sen buna ilişkin yanıt vereceksin Yılmaz Tunç. Buna yanıt vermek yerine Anayasa maddelerini hatırlatıyorsun. Bu Anayasa'ya uymayanlar sizsiniz" dedi.
halktv.com.tr
Hüsnü Mahalli: Tek şansımız var: az üflemeli muska!
2023 zamlı başladı: İşte yeni yılın ilk zamları
İstifa eden iştirak müdürlerinden açıklama!
Göz göre göre rakamlarla oynanıyor! Asgari ücret 24 bin TL olacaktı
AKP'ye yakın firmalara kıyak üstüne kıyak: 133 milyar liraya ulaştı!
Embriyo Üretim Merkezi’nin kapısına kilit vuruldu! 15 bin damızlık ineği kestiler!
"Sakalımı kesmediğim için İBB’den kovuldum" demişti, yalanı ortaya çıktı!
“Ben savcıyım” diyerek İETT otobüsünde tehditler savurmuştu: Sahte savcı tutuklandı
Sağlık Bakanlığı’nı Menzilciler kuşattı! Koronavirüs testi ihalesi de tarikata verilmiş!
AKP’nin can simidi FETÖ taktiği oldu: Bel altı vurmak