Altına akın akın hücum başlayınca Bursa'da bir kuyumcu "Yemin ederiz yok, 'Hiç yok', 'Olsa vallahi satacağız" yazısı astı

34 izlenme 24 Mart 2026
Reklamlar

Bursa’da altın fiyatlarındaki ani düşüşün ardından yaşanan yoğunluk üzerine kuyumcu Hüseyin Kılıç, dükkanının camına 'Vallahi de billahi de tillahi de yok', 'Yemin ederiz yok', 'Hiç yok', 'Olsa vallahi satacağız' yazıları astı. Kılıç, “İnsanlara ‘Yok’ dediğimizde satmak istemediğimizi düşünüyorlardı’’ dedi.


Haftaya yüzde 2,9’luk düşüşle başlayan altın fiyatları, tasarrufunu altın ile yapanları hareketlendirdi. Güne 6 bin 313 TL’den başlayan gram altının gün içerisinde 6 bin TL sınırının altına gerilemesiyle birlikte vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren kuyumculara akın etti.

Taleplere yetişmekte zorlandığını ifade eden kuyumcu Hüseyin Kılıç, iş yerinin camına 'Vallahi de billahi de tillahi de yok', 'Yemin ederiz yok', 'Hiç yok', 'Olsa vallahi satacağız' yazıları astı.

kuyumcu-satacak-altin-kalmayinca-dukkani-1226904-364874.jpg

"SATMAK İSTEMEDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORLAR"

Müşterilerine satacak altının kalmadığını inandırmakta zorluk çektiğini söyleyen kuyumcu Kılıç, "Altında oluşan düşüşten sonra taleplere yetişmekte zorlanıyoruz. Talep çok oluyor fakat altın üretimi az şu an. Biz de vatandaşlara kendimizi inandırmakta zorlanıyoruz. Bu sebeple bir yazı astık. İnsanlara ‘Yok’ dediğimizde satmak istemediğimizi düşünüyorlardı" diye konuştu. (DHA)

kuyumcu-satacak-altin-kalmayinca-dukkani-1226905-364874.jpg

Kaynak:Halk TV

Bunlar da İlginizi Çekebilir

"Türkiye'de en çok hangi siyasiler konuşuluyor?" anketine CHP'li belediye başkanları damga vurdu! PKK sınırımızda mezuniyet töreniyle şov yaptı: Hani bunlar silah bırakmıştı? K.Maraş'ta, Alevi köylerinin ortasına kurulacak mülteci kampını istemiyoruz ! Destek olun ! Tarkan'ın "Geççek" şarkısı siyasetin de gündemine bomba gibi düştü: Geldiği gibi gitçek!