AKP'nin kurucu ismi isyan etti: "Beni de çok rahatsız eden şeyler var! İmamoğlu'nun 19 Mart'ta gözaltına alınması kabul edilebilir değil"

20 izlenme 04 Nisan 2025
Reklamlar

AKP'nin kurucularından eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kendi mahallesine seslendi. Çelik, "Biz Ahmet'i, Mehmet'i tartışırken esası, özü, sistemi tartışmıyoruz. Gücü elinde bulunduran kendi haklı kabul ediyor. Haklı olan güçlü olmalıdır, güçlü olan kendini haklı kabul etmemelidir." diye konuştu.


AKP'nin kurucularından eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, gündeme dair SÖZCÜ TV'de değerlendirmelerde bulundu. İktidara yönelik eleştirilerini sıkça dile getiren Çelik, "Bugün geldiğimiz noktada 3Y ile ilgili bugün geldiğimiz nokta itibariyle beni de çok rahatsız eden şeyler var. Bunu çeşitli vesilelerle söylüyorum." dedi. Çelik, "Geldiğimiz noktada Türkiye'yi hiç iyi bir noktada görmüyorum." yorumunu yaptı. 

"BENİ DE ÇOK RAHATSIZ EDEN ŞEYLER VAR"

Çelik, "AKP iktidara geldiği zaman yasaklarla mücadele etti. Vatandaşın önündeki yasakları kaldırmak için çok çabaları vardı. Yoksullukla ve yolsuzlukla mücadele etti. Bugün geldiğimiz noktada 3Y ile ilgili bugün geldiğimiz nokta itibariyle beni de çok rahatsız eden şeyler var. Bunu çeşitli vesilelerle söylüyorum." diye konuştu.

"BİZE YAPILMASINI İSTEMEDİĞİMİZ ŞEYLERİ BAŞKASINA YAPMAMALIYIZ"

Çelik şu ifadeleri kullandı: 

-Bize yapılmasını istemediğimiz şeyleri başkasına yapmamalıyız. 1998'de sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yasak getirildi. Belediye başkanlığı düşürüldü ve hapishaneye gönderildi. Ben o gün Doğru Yol Partisi'ndeydi, şiddetli tepki gösterdim. Aynı partide olmamıza rağmen haksız ve hukuksuz buldum. Türkiye'deki temel problem şudur, haksızlık bize yapıldığında sesimiz çıkıyor.

"HALKIN İRADESİYLE BİLEK GÜREŞİ YAPILMAZ"

-Sayın Ekrem İmamoğlu'nun 19 Mart'ta gözaltına alınması kabul edilebilir değil, protesto hakkının elden alınması telafisi mümkün olmayan yaralar açmıştır. Unutulmamalıdır ki AK Parti benzer yollardan geçerek iktidar oldu. O gün sayın Erdoğan ve AK Parti'ye yapılanlar da yanlıştı, bugün sayın İmamoğlu ve CHP'ye yapılanlar da yanlış. Halkın iradesiyle bilek güreşi yapılmaz.

-Bugün CHP'li arkadaşların sayın İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesi ve kendisinin de hapse atılmasına itiraz etmeleri, protesto gösterileri yapmalarını ben son derece haklı ve demokratik buluyorum.

KENDİ MAHALLESİNE SESLENDİ

-O gün sayın Tayyip Erdoğan yasaklandığı zaman, vesayet taraftarları zil takıp oynadı. Bugün bana yapılan yarın sana yapılır. Özellikle kendi mahalleme söylüyorum. Biz Ahmet'i, Mehmet'i tartışırken esası, özü, sistemi tartışmıyoruz. Gücü elinde bulunduran kendi haklı kabul ediyor. Haklı olan güçlü olmalıdır, güçlü olan kendini haklı kabul etmemelidir. Geldiğimiz noktada Türkiye'yi hiç iyi bir noktada görmüyorum.

Sözcü

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Atatürk'e hakaret edenlere Tarkan'dan sert tepki 'Ulu orta konuşabilmeyi O'na borçlusunuz !' İnşaat sektöründe yaprak dökümü... Son 1 yılda 6 bin 188 şirket kapısına kilit vurdu! AKP Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı'ndan FETÖ paylaşımı! Gezi tutuklusu MS hastası Tayfun Kahraman hastaneye götürüldü! Eşi Meriç Kahraman açıkladı: 'İki hafta içinde...'