Aralarında icracı bakanlıkların da yer aldığı çok sayıda bakanlığı 130,1 milyar TL’lik 2025 yılı bütçesiyle geride bırakan Diyanet İşleri Başkanlığı, fahiş harcamalarıyla da Türkiye’deki israfın sembolü haline geldi. Yurttaşa verdiği, “Az ile yetinin” öğütlerine karşın yurt dışı gezileri ve beş yıldızlı otel toplantılarından vazgeçmeyen başkanlığın içinde bulunduğu durum, Audi A8 gündemiyle iyice tartışmalı bir hâl aldı.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, “Diyanet İşleri Başkanı’na Audi’yi çok gördüler” sözü başkanlıkta uzun süredir devam eden araç tartışmalarını başka bir boyuta taşıdı. Erbaş’ın, Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez'den kalan aracı kullandığını, aracın lastiğinin bir seyahatin dönüşünde patladığını ve yerine alınan Audi almak zorunda kaldıklarını öne sürdüğü konuşması büyük tepki topladı.
Başkanlığa yönelik tartışmalar devam ederken 2025 yılı yatırım programında yer alan, “Diyanet’e yeni araç” detayı dikkati çekti. Diyanet’in yatırımları arasında yer alan, “Taşıt alımı” yatırımı, “Yeni proje” olarak sıralandı. Diyanet’in, “Yeni projesi” olarak tanımlanan taşıt alımı için 2025 yılı bütçesine 13 milyon TL yatırım ödeneği yazıldı. Ödeneğin, beş adet binek araç ile bir adet minibüs için kullanılacağı belirtildi.
Audi A8 tartışmalarının yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkez yerleşkesinde bulunan ve “İhtiyaç durumunda” başkanlık makamının kullanımına sunulan araçların çeşitliliği de dikkati çekiyor. Diyanet’in garajında bulunan lüks araçlar, Ocak 2025 itibarıyla şöyle sıralanıyor:
• İki adet Mercedes
• Bir adet zırhlı Mercedes
• Bir adet kırmızı TOGG
• Bir adet Mercedes Vito
BirGün
Son araştırmada AKP'yi zora sokacak sonuç!100 izlenme
Prof. Dr. Ceyhan: Virüs çok sık mutasyona uğruyor ama beklenen olmadı74 izlenme
MHP’li isimlerden Ali Mahir Başarır’a tehdit!20 izlenme
Sinan Oğan, 'Hıyanet İşleri Başkanı' demişti: Ali Erbaş ile aynı masada iftar yaptı!20 izlenme
AKP'nin Yenikapı mitinginde küçük çocuğa cinsel istismar rezaleti!789 izlenme
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk milliyetçileri dün alet değildiler, bugün de ortak olmayacaklar."16 izlenme
MHP'de Sinan Ateş istifaları 155 bin 800'ü geçti48 izlenme
Gazze’de mahsur kalan Türkler yardım bekliyor: "Yetkililer ellerinden bir şey gelmediğini söylüyor"24 izlenme
Enerji Bakanı Bayraktar: Gabar'da rekor kıracağız
TBMM Genel Kurulunda, 28'inci dönemde Meclis'te görev alacak Başkanlık Divanı üyeleri seçildi
Sedat Peker’den silahlanma çağrısı ! 'Ruhsatlı silah, av tüfekleri alın !'
İsyan var: Yeni elektrik tarifesi işletmeleri çarptı!