İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in, Semih Çelik isimli katil tarafından vahşice katledilmesi üniversitelerde protesto edilmeye devam ediyor.
Üç gündür devam eden eylemlerde iktidarın kadın cinayetlerine yönelik tutumu da eleştiriliyor. Bugün akşam saatlerinde de Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü önünde bir araya gelen öğrenciler, cinayetleri kınamak istedi. Ancak bölgede polisin olaganüstü önlemiyle karşılaşan öğrenciler, abluka altında tepkilerini dile getirmeye çalıştı. "Kadınlara değil katillere barikat" şeklinde slogan atan öğrencilerden bazıları gözaltına alındı.
CHP Kadıköy Gençlik Kolları, gözaltı sayısını 4 kişi olarak açıkladı. Konuyla ilgili sosyal medyadan yapılan açıklamada, "Marmara Üniversitesi önünde Ayşegül ve İkbal ve diğer kadın cinayetlerini protesto için toplanan arkadaşlarımızdan 4 kişi gözaltına alınarak vatan emniyete götürüldü. CHP Kadıköy Gençlik Örgütü üyesi arkadaşımızın da bulunduğu 4 kişi için Vatan Emniyet’e gidiyoruz. Direniş engellenemez. Polisler öğrenciler için değil katiller için var" ifadelerine yer verildi.
Tele1
Narin Güran nerede! 130 kişinin ifadesi alındı, en son görüldüğü yerde canlandırma yapıldı54 izlenme
Ege'de milyonluk araziler peş peşe satılacak!34 izlenme
TRT Haber'de skandal görüntü ! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı 'Cumhuriyet Bayramı' yaptılar !125 izlenme
İşçi, memur, emekli de ‘ek bütçe’ istiyor!42 izlenme
CHP lideri Özgür Özel'den açıktan şeriatı savunan Erdoğan'a çok sert yanıt: "Hırsızlığın cezasının ne olduğunu biliyorsun"28 izlenme
Erdoğan: "Elektrik ve doğalgazda muhalefetin yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil"50 izlenme
AKP'nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttığı kömür de 'hileli' çıktı!70 izlenme
AKP'de İstanbul için flaş formül: Binali Bilal'in kozası!485 izlenme
İtiraf: İmam Hatip konusunda zaten Allah belamızı verdi
Trollerden tarikattaki çocuk istismarını aklama kampanyası!
Ahmet Türk, yerine atanan kayyumun yolsuzluklarını anlattı "Dünyada böyle soygun görülmemiştir"
Atilla Yeşilada ekonomide yaklaşan büyük tehlikeyi açıkladı: "O zaman Türkiye'de oyun biter" diyerek uyardı