BBC Türkçe'nin seçim günlüğüne konuşan Saadet Parti yöneticisi Ümmühan Arslan, AKP'yi "AKP’liler Tayyip Bey’e tek kelime söyletmiyorlar. Onlarda İslamiyet’ten sonra Tayyibizm başladı" sözleriyle eleştirdi. Kadınlar, AKP'liler tarafından saldırıya uğradıklarını, kendilerine sataşıldıklarını ve bildirilerinin yırtıldığını anlattılar.

BBC Türkçe'den Çağıl Kasapoğlu'nun Bağcılar'daki Saadet Partisi standı izlenimleri şöyle:
"Bağcılar’da meydanda sıralanan standlardan biri Saadet Partisi’nin. İçinde yalnızca genci yaşlısıyla kadınlar var.
Önünden geçerken standlarının önünde kendilerini yüksek sesle bağıra çağıra eleştiren bir erkeğe karşı kendilerini savunuyorlar.
Bağıran AKP’liymiş. Millet ittifakına katıldıkları için Saadet Partili kadınları eleştiriyor, inançlarını, değerlerini sorguluyor."
Saadet Partililer sürekli bu tip tacizlerle karşılaştıklarını anlatıyor.
Parti yönetiminden Ümmühan Arslan şunları söylüyor:
"CHP ile Millet İttifakı’na girdiğimiz için genellikle AKPliler, gelip bize ‘din düşmanı, imansız, kafir, münafık, FETÖ’cü, Erbakan’ın kemiklerini sızlatıyorsunuz, ihanet ettiniz’ diyorlar. Biz her çeşit fikre açık bir partiyiz, sağcısı, solcusu, Türk’ü, Kürt’ü, Alevi’si, Sunni’si. AKP’liler Tayyip Bey’e tek kelime söyletmiyorlar. Onlarda İslamiyet’ten sonra Tayyibizm başladı. Bizi dinlemiyorlar. HDP’yle birleştiniz diyorlar, HDP yok ki ittifakta.”
Partinin 18 yaşındaki genç üyesi de bildiri dağıtırken AKP’lilerinin ellerine vurduklarını, ‘harçlıklarından kesip partiye yatırdıkları paralarla bastırılan bildiriler gözlerinin önünde yırttıklarını’ söylüyor.
“Biz devletten para yardımı almıyoruz, ben öğle yemeği yemiyorum partiye veriyorum paramı niye yırtıyorsunuz ki?”
Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi Saadet Kılıçarslan da AKP’li seçmen ile standlarındaki tartışması bitince katılıyor:
"Biz siyaset yapmak istiyoruz, o yüzden ittifaka katıldık. 30 yıldır siyasetin içindeyim ben. Barajı geçmek istiyoruz. Çok kutuplaşma var ülkede. Türk’üyle, Kürt’üyle, Lazı’yla biz bir milletiz. Meclise girmek istiyoruz. Muhalefet olması lazım tek parti olmaz. Meclis ne kadar renkli olurda o kadar bereketli olur.”
https://odatv.com/onlardaislamiyettensonratayyibizmbasladi22061855.html
Bahçeli'nin Öcalan çağrısını MHP'liler de desteklememiş26 izlenme
TOKİ'ye ait Yunan adaları manzaralı arazi '1 milyar 820 milyona' satıldı32 izlenme
CHP'li Yılmaz'dan çok konuşulacak açıklamalar!3844 izlenme
Kılıçdaroğlu’nun avukatı: Yer yerinden oynayacak!288 izlenme
AKP'li Belediye Başkanı tek başına köprü açılışı yaptı26 izlenme
Atatürk'e 'mülteci' diyen AKP'li trol Tuğrul Selmanoğlu: 'Pişmanım'82 izlenme
Berlusconi’den Erdoğan’ı kızdıracak sözler173 izlenme
Prof. Dr. Ahmet Saltık, Erdoğan'ın olası hastalığını canlı yayında açıkladı 'Zaman ve mekân algısını yitiriyor...'55 izlenme
AKP’li vekili eleştiren muhabir işinden oldu!
'Çav Bella' provokasyonunda tutuklanan Banu Özdemir yaşadıklarını anlattı
'Sağlık personelinin gırtlağına yapışın' diyen AKP'li vekile suç duyurusu
Eski danışmanı Murat İde'den Meral Akşener'in 'hırsız' çıkışına sert tepki: 'Bu hırsızlığa niye ortak oldun...'