Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, hilafetin kaldırılmadığını öne sürerek, “Kanuni halife yetkisi mana ve mefhum olarak Tayyip Erdoğan’ın şahsında mündemiçtir” dedi.
Akit TV’de yayınlanan Derin Gerçekler programında konuşan Dilipak şunları söyledi, “Eğer hilafeti kabul etmiyorsanız, başka birisinin hilafeti kabul edilecekse İslam dünyasında, sizin bütün emlak memalik her neyse, hepsini oraya göndermeniz gerekiyor. Bizde şu anda, kimse… Emaneti mukaddese de bizde. Reddi miras yapıyorsunuz ama emaneti mukaddeseyi elinizde tutuyorsunuz.” dedi.
“İngilizler aslında Şerif Hüseyin’i halife yapmak istiyorlardı. O olmadı. Laik bir cumhuriyet kurdular” diyen Akit yazarı şöyle devam etti:
“Uygun bir halife bulunduğunda, bu hilafetin oraya verilmesi konusu söz konusu. Yani İngilizler bu kapıyı açık tuttu. Laik cumhuriyetten alıp, onu ayarladıkları bir halifeye vereceklerdi ama buna gerek görmediler zaman içinde. Dolayısıyla hilafet makamının kaldırılmamasının başka sebepleri de var. Tek bir sebebi yok. Sonuçta hilafet kaldırılmadı. Gelinen noktada ne oldu? İş Bankası’ndaki hisse senetleri tartışma konusu oldu. Ali İhsan ne diyor? Hükümet ve cumhuriyetin şahsı manevisinde mündemiçtir diyor. Müzakerelerde TBMM’nin şahsı manevisinde mündemiçtir gibi bir ifade vardı. Ama yasada hükümet ve cumhuriyet yazıldı. Bugünkü hükümet sistemi, başkanlık sisteminde kime ait? Cumurbaşkanına. Şu anda bu yasaya göre, yasal, kanuni halife yetkisi mana ve mefhum olarak Tayyip Erdoğan’ın şahsında mündemiçtir.”
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/dilipakhilafetkaldirilmadihalifelikyetkisierdogandah120310.html
Trafikte saldırıya uğrayan savcının hikâyesi ortaya çıktı: İki bakanın ifadesini almak isteyince kara listeye alınmış28 izlenme
Metin İyidil Ankara’da gözaltına alındı!104 izlenme
İşte Düzce'deki 5.9'luk depremin sesi!103 izlenme
Depremde ‘1’i Bebek 14 Hasta’ yoğun bakımda ölüme terk edildi!38 izlenme
Trump'ın insanlık dışı Gazze videosuna tepkiler çığ gibi büyüyor26 izlenme
Açığa alınan hakim Sidar Demiroğlu ilk kez konuştu! “Bakan yardımcısı baskı yaptı”58 izlenme
İhraç edilmek istenen AKP'li Yasin Fırat Çiftçi açtı ağzını yumdu gözünü! 'Çalarak çırparak bir yere varamazsınız'29 izlenme
Yerel seçimler için belediyelere devlet hazinesinden dev yatırım!161 izlenme
İmamoğlu'ndan 'milli yas' çağrısı
Erdoğan “Giderlerse gitsinler” demişti, Türk doktorlar Almanya‘ya akın etti
AKP'li belediye şikâyet etti, o ismin ihalelere girmesi yasaklandı!
Deli Dumrul’un yükü vatandaşa! Garanti yetmedi YİD borcu doğrudan Hazine tarafından karşılanacak!