AKP’den CHP’ye geçen Manisa Yunusemre Belediyesi’ndeki lüks ve şatafatlı görüntülerin ardından yeni bir skandal daha açığa çıktı. 10 yıl süreyle AKP’li Başkan Mehmet Çerçi’nin yönettiği ve son yerel seçimde CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi 100 milyon lira tutarında alım yapıldığı tespit edildi.
CHP İletişim’in resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 31 Mart 2024 seçimlerinin gecesinde Yunusemre Belediyesi’nde CHP’nin kazandığı kesinleşince belediyeden 100 milyon lira tutarında alım yapıldığının tespit edildiği bildirildi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Yunusemre Belediye Başkanı Musa Semih Balaban, şunları söyledi:
Hepinizin bildiği gibi Yunusemre Belediyesi’nde 31 Mart 2024 seçimlerinden sonra 02.00’dan sabah 06.00’ya kadar çek kesildi, faturalar girişi oldu ve bizler de bunun usulsüz olduğunu söyledik.
Bu çeklerin hiçbirini belgelenmeden ödememe kararı aldık. Bu konuda yetkili Başkan Yardımcımız Sayın Ali Kuyumcu hiçbir şekilde bu çek neye istinaden kesildi, bir belgesi var mı, bir hakkı var mı bunları belgelemeden de bütün bu çekleri ödememe kararı aldık ve ödemiyoruz.
Belgeleyemedikleri sürece bu çekin neden hangi hakka hukuka, hangi hizmete karşı kesildiği belgelenmediği için belediyemizin bu değerlerine sahip çıkıyoruz ve sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Hiç kimse kafasına göre çek kesip belediyeden bunu tahsil edemeyecek.
Tele1
İzmit'te ormanlık alanda yangın çıktı20 izlenme
Sıkı şeriat yanlısı İranlı molladan kızına ABD'de Batı düğünü! Mahsa Amani baş örtüsü takmadığı için öldürülmüştü60 izlenme
Meclis başkanlığı koltuğundaki zat, uyarılara rağmen Meclisi kuran Atatürk'ü anmıyor !1339 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a 5 kuruşluk dava!69 izlenme
Ayhan Bora Kaplan tutuklandı62 izlenme
Şık'tan Soylu'ya 'Kızılay' soruları: 'Neden satılana dek bekletildi'50 izlenme
Vatandaşın cebindeki delik her geçen gün büyüyor: Sadece bir hafta icra dosyaları 1 milyar lira arttı41 izlenme
İmamoğlu protestolarına katılan öğrenciler yurttan atılmıştı: CHP'li ismin 'Yürürüz' sözü suç sayıldı37 izlenme
Emine Erdoğan'ın 'mango' önerisine CHP'den ilk tepki! "60 yaşındayım. Mango nasıl bir yiyecektir? Nasıl yenilir?"
CHP'li Aykut Erdoğdu: "Enflasyon düşüyorsa fatura zamları da geri alınsın!"
Binali Yıldırım'ın ekibinden sızdı: Bu bizi yıktı, İmamoğlu’nun başkanlığı hayırlı olsun
Varank’tan "ihalesiz" 2 milyar liralık imza!