Teröristbaşı Öcalan, İmralı Cezaevi'nde çekilen videoda terör örgütü PKK'ya silah bırakma çağrısı yapmıştı.
Videoda yer alan isimlerden Veysi Aktaş tahliye edilirken, karar tartışma yarattı.
Aktaş, 31 yıldır “devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak” suçundan cezaevinde bulunuyordu.
Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürlüğü, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan terör örgütü üyesi Veysi Aktaş'ın koşullu salıverilmesine ilişkin açıklama yaptı.
Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, bazı basın yayın ve sosyal medya mecralarında "İmralı Cezaevi'nde tutulan PKK terör örgütü hükümlüsü Veysi Aktaş tahliye edildi." haberler ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapıldığı belirtildi.
Veysi Aktaş'ın, 11 Mayıs 1994'te ceza infaz kurumuna giriş yaptığı, 17 Mart 2015'te İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakil edildiği hatırlatılan açıklama şu şekilde:
"İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda müebbet hapis cezası infaz edilen hükümlünün, 30 yıl olan koşullu salıverilme süresi dolduğu halde idare ve gözlem kurulu tarafından iyi hal değerlendirmesi üç kez reddedilmiş, hükümlü hakkında 25 Temmuz 2025 tarihinde yapılan değerlendirme sonrasında yaklaşık 32 yıl ceza infaz kurumunda kaldıktan sonra koşullu salıverilmesine karar verilmiştir.
Hükümlünün tahliye tarihi itibarıyla mevcut bir disiplin cezası bulunmamakta olup, yapılan tüm işlemler, infaz mevzuatı ve yargı kararları çerçevesinde yürütülmüş, herhangi bir ayrıcalık veya istisna uygulanmamıştır. Bazı sosyal medya mecralarında yürütülen dezenformasyon içerikli yorumlara ve algı çalışmalarına itibar edilmemelidir."

Sözcü
Başdanışman maaşı hazineden! Sayısı ise sır gibi saklı!102 izlenme
CHP'li Tanrıkulu: "İmamoğlu'nu ağır suçlamalarla buraya getirdiler, ellerinde hiçbir kanıt yok”17 izlenme
Yeni Akit yazarı 'Vücut hatları görünüyor "bayan" voleybol takımı olmasın!'382 izlenme
İBB, milyarlık mülklerini AKP’li belediyelerden geri alıyor!37 izlenme
İşte Erdoğan'ın Okluk Koyu'na yaptırdığı yazlık sarayın son hali!1192 izlenme
Ferdi Zeyrek'in hayatını kaybettiği olayla ilgili bilirkişi raporunda kritik detaylar46 izlenme
Halil Falyalı'nın kasası Cemil Önal lüks otelin önünde infaz edilmişti: Kasetlerin akıbeti merak konusu38 izlenme
500'lük ve 1000'lik banknotlar mı geliyor?55 izlenme
AKP'li eski vekil Murtaza Yetiş, 30 bin TL maaşla Kızılay'a atandı! Eşinin de üç koltuğu var!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan kaçaklarla ilgili tarihi karar!
Ara seçim tartışması siyaseti ısıttı: Saray’ın sesi AKP’nin planını fısıldadı
Dünyaca ünlü markalara üretim yapıyordu: Türkiye'nin tekstil devi iflas etti!