Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün AKP il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, "Utanmadan, sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, meydanlara döküleceklermiş. Siz 15 Temmuz'u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz, dökülün, 15 Temmuz'da sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün, siz de aynı dersi evvelallah alırsınız. Biz de Cumhur İttifak'ı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız" ifadesini kullanmıştı.
Halk TV ekranlarında yayınlanan Şirin Payzın'la Sözüm Var programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Erdoğan'ın bu söylemlerini değerlendirdi.
"Korkunun insanlara yaptıracağı şeylerin sınırı yoktur, siyasette de böyle olduğunu gördük" diyen Kaftancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;
"Korkuları bunları yaptırıyor çünkü bugünün gerçekliğini başka türlü idame ettiremiyorlar. Yapacakları başka bir şey olmadığı için, baskıları daha çok arttıracaklar, insanlara sopa göstermeye çalışacaklar, kimi zaman araçsallaştırılmış yargıyı sopa olarak kullanacaklar. Bunun artması hiç şaşırtıcı olmaz. Neden? Çünkü başka yapacakları hiçbir şey kalmadı. Ama bunların ne yapacağından ziyade, bizim her geçen gün artacak baskılara rağmen olgularla değil algılarla yürütülen siyasi sürece rağmen neler yapabileceğimiz."
"Biz siyasi bir parti ya da bir iktidarla karşı karşıya değiliz artık" diyen Kaftancıoğlu, "Artık bir vatandaş olarak üzülerek söylüyorum, çeteleşmiş bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. Tek adamın iki dudağından çıkanın, doğru yanlış vs değil tartışılmadığı bir süreçle karşı karşıyayız. Durum böyle olunca onların yapabilecekleri artarak devam edebilir bir sınır yok. Ancak önemli olan bizlerin ne yapacağı. Bireysel olarak toplumsal olarak, siyasi partiler olarak, vatandaş olarak. Ben şunu biliyorum, halkın desteğini almayan hiç bir başarıyla ulaşamaz. Biz örgütlü bir şekilde ne yapacağımızı doğru konumlandırır ve hepimiz bulunduğumuz yerde, gazeteciler, siyasetçiler, il başkanları, hekimler, sanatçılar, bu karanlık süreç aydınlığa evrilecektir." dedi.
halktv.com.tr
IŞİD Türkiye’de şirket kurup kara para aklamış!29 izlenme
400 milyonluk yolsuzluk olayından sonra istifa etmişti: Aile Bakanı'nın suçlanan kocası konuştu22 izlenme
Bakan Pakdemirli’nin ‘uçmuyor’ dediği Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçakları gösteri yaptı !149 izlenme
Maaşını TBMM'den alan AKP'li nankör vekil Zehra Taşkesenlioğlu Cumhuriyet'e kin kustu ! '100 yıllık prangadan kurtulacağız'3252 izlenme
E-İmza açığı İBB Davası'na sunulan raporla ortaya çıktı: Tüm kamu personelinin hesapları tehlikede14 izlenme
İmamoğlu’ndan, Alevi yurttaşlara yönelik ayrımcılığa tepki: "Hep birlikte tarihe gömeceğiz"19 izlenme
İzmir Barosu'ndan ‘30 Ağustos’ kararı "Cumhuriyet Meydanı'nda olacağız!"93 izlenme
İmamoğlu ve Yavaş’a haciz kıskacı!42 izlenme
Seçil Erzan'ın, Ata Demirer ile 131 saniyelik sır görüşmesi
Sağlık Uzmanlarından Uyarı: Vitamin ve Takviye Ürünleri Hekim Tavsiyesi Dışında Kullanılmamalı!
Ece Gürel'in ormana gitmeden önceki son paylaşımları ortaya çıktı
İBB bütçesi onaylandı… İmamoğlu ile Göksu arasında sert tartışma!