Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün AKP il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, "Utanmadan, sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, meydanlara döküleceklermiş. Siz 15 Temmuz'u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz, dökülün, 15 Temmuz'da sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün, siz de aynı dersi evvelallah alırsınız. Biz de Cumhur İttifak'ı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız" ifadesini kullanmıştı.
Halk TV ekranlarında yayınlanan Şirin Payzın'la Sözüm Var programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Erdoğan'ın bu söylemlerini değerlendirdi.
"Korkunun insanlara yaptıracağı şeylerin sınırı yoktur, siyasette de böyle olduğunu gördük" diyen Kaftancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;
"Korkuları bunları yaptırıyor çünkü bugünün gerçekliğini başka türlü idame ettiremiyorlar. Yapacakları başka bir şey olmadığı için, baskıları daha çok arttıracaklar, insanlara sopa göstermeye çalışacaklar, kimi zaman araçsallaştırılmış yargıyı sopa olarak kullanacaklar. Bunun artması hiç şaşırtıcı olmaz. Neden? Çünkü başka yapacakları hiçbir şey kalmadı. Ama bunların ne yapacağından ziyade, bizim her geçen gün artacak baskılara rağmen olgularla değil algılarla yürütülen siyasi sürece rağmen neler yapabileceğimiz."
"Biz siyasi bir parti ya da bir iktidarla karşı karşıya değiliz artık" diyen Kaftancıoğlu, "Artık bir vatandaş olarak üzülerek söylüyorum, çeteleşmiş bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. Tek adamın iki dudağından çıkanın, doğru yanlış vs değil tartışılmadığı bir süreçle karşı karşıyayız. Durum böyle olunca onların yapabilecekleri artarak devam edebilir bir sınır yok. Ancak önemli olan bizlerin ne yapacağı. Bireysel olarak toplumsal olarak, siyasi partiler olarak, vatandaş olarak. Ben şunu biliyorum, halkın desteğini almayan hiç bir başarıyla ulaşamaz. Biz örgütlü bir şekilde ne yapacağımızı doğru konumlandırır ve hepimiz bulunduğumuz yerde, gazeteciler, siyasetçiler, il başkanları, hekimler, sanatçılar, bu karanlık süreç aydınlığa evrilecektir." dedi.
halktv.com.tr
AKP'ye yüzde 71 oy çıkan köyde yaylalarının GES projesiyle ellerinden alınacağını öne süren köylülerden protesto: "Çoluk çocuk ne yiyecek"29 izlenme
Elektrik dağıtım şirketleri devlete milyonluk borçlarını ödemedi! "250 milyon TL'yi buluyor"33 izlenme
İşte dava dosyasına giren Keçiören'deki hastane baskınının yeni görüntüleri!153 izlenme
DNA sonucunda kan donduran gerçek! Müslüme'nin dedesi, babası çıktı!93 izlenme
MHP Kayseri vekili Süleyman Korkmaz 'RTE, AKP'nin kazanması için 5 bin ile 7 bin TL arası para dağıtıyor !'5882 izlenme
Merkez Bankası faizi indirdi20 izlenme
AKP'nin yeşil topları ile terör örgütü PKK nerede buluştu? Konu: Kemalizm107 izlenme
AKP'nin iddiasına karşılık: Şeker fabrikaları zarar değil kâr ediyor!166 izlenme
Doç. Dr. Alper Şener 'Koronavirüs Nisan’da tavan yapacak!'
AKP'yi 2 dakikada özetleyen bu kardeşimize kulak verin 'Yeter artık burası Türkiye Cumhuriyeti !'
Konseri iptal edilen Melek Mosso: "Birkaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakım"
İBB’den çiftçilere destek: Yazlık fideler ücretsiz dağıtıldı