İran Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Ali Laricani, “Liderimizin ve halkımızın kanının intikamını durmaksızın alacağız. Trump bedelini ödemeli ve ödeyecek” ifadelerini kullandı.
Laricani ayrıca açıklamasında şunları belirtti:
"Düşman bize bölgedeki üslerden saldırdığında karşılık veririz ve vermeye devam edeceğiz. Bu bizim hakkımız ve yerleşik politikamızdır.
Bölge ülkeleri ya ABD’nin topraklarını İran’a karşı kullanmasını engellemelidir ya da bunu kendimiz yapmak zorunda kalacağız.
Birçok Amerikalı asker esir alındı. 56 Amerikan askerinin öldürüldüğü yalanını yaydılar. Daha sonra, kaza bahanesiyle ölü sayısını artırdılar."
İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile sürekli temas halinde olduğunu ve komşularını "düşman olarak görmediklerini" söyledi.
İran devlet televizyonunun haberine göre Erakçi, ABDİsrail’in İran’a yönelik saldırıları ile İran’ın komşu ülkelerdeki ABD üslerine yönelik saldırılarını değerlendirdi.
Erakçi, Suudi Arabistanlı mevkidaşı Faysal bin Ferhan ile sürekli temas halinde olduklarını aktararak, “Suudi mevkidaşımla sürekli iletişimdeyiz. Suudi yetkililer topraklarının, sularının veya hava sahalarının İran’a karşı kullanılmasına izin vermeyecekleri konusunda bize güvence verdiler” ifadelerini kullandı.
İran ile Suudi Arabistan’ın 7 yıl aradan sonra diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması konusunda 10 Mart 2023’te Çin’in başkenti Pekin’de varılan anlaşamaya işaret eden Erakçi, “İletişimimiz devam ediyor ve Suudi kardeşlerimizin de Pekin anlaşmasına uyacaklarını umuyoruz” dedi.
Erakçi, bölgedeki gerginliğin tırmanmasının sorumlusunun Washington ve Tel Aviv olduğunu belirterek, “ABD ve İsrail’in saldırganlığı tüm bölgeyi tehlikeye atmıştır. İran komşularını düşman olarak görmez. Komşularımızın dostuyuz. Bölgedeki ABD üslerinin varlığı güvensizlikten başka bir şey getirmedi. Bu savaş bölgeye dayatıldı ancak saldırgana ağır bir ders vereceğiz” diye konuştu.
NEFES
AKP'den seçim öncesi dev hizmet(!) Bakın ne yaptılar?92 izlenme
Soğuk bahane zamlar şahane23 izlenme
Ahmet Hakan dayanamadı, yazdıkça yazdı! Bu sözler Kılıçdaroğlu cephesinin başına kaynar sular dökecek24 izlenme
Mahkeme kararına avukattan önce atanmış rektör ulaştı!54 izlenme
AKP'li Osman Tomakin silahları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği araçlarla taşımış!1134 izlenme
Destici kızını devlette işe soktu: Maaşı 100 bin lira43 izlenme
CHP'nin Gölge Dışişleri Bakanı'ndan müthiş iddia! F-16'ların alımını Erdoğan'ın damadı mı engelliyor?21 izlenme
Hakan Ural çözümü buldu! 'Ülkenin yakın geçmişini bilmiyorsun, ama belirleyicisin; Z kuşağı oy kullanmasın'65 izlenme
Eski AKP’li vekilden çarpıcı açıklamalar: AKP yolun sonuna geldi
CHP’den dikkat çeken EYT açıklaması
Üniversitede akraba kıyağı: Rektörün kardeşine özel kadro!
Bir vatandaşın isyanı: "Ben de Türk vatandaşıyım. Manda yoğurdu, Medine hurması yemeye hakkım yok mu? Tek bu mu lâyıktır? Bir yüzükle milleti kandırdı!"