Türkiye, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart 2024’te sandık başına gidecek.
Yerel seçimlerine az bir süre kala, Şırnak’ın Uludere ilçesi Hilal beldesinde Yüksek Seçim Kurulu’na yalnızca AKP’li mevcut belediye başkanı olan ve 3 dönemdir görev yapan Cevher Benek başvurdu.
DHA’nın haberine göre Benek dışında beldeye adaylık için başvuran kimse olmadığı belirtildi. MHP, 7 Şubat’ta açıkladığı listede belediye başkan adayı olarak Osman Benek’i göstermiş ancak daha sonra AKP lehine adaylıktan çekilmişti.
Hilal beldesinde 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerde Cevher Benek yüzde 85.24, HDP’li rakibi Zübeyde Bor ise 14.76 oranında oy almıştı.
2009 yılından beri Hilal Belediye Başkanı olan Cevher Benek, hem ihaleye fesat karıştırmaktan hem de rüşvet almaktan hapis cezasına çarptırıldı.
Benek, belediyenin içme suyu şebeke yapım ile kanalizasyon yapım ihalelerine fesat karıştırdığı gerekçesiyle yargılandı.
İhaleye katılmak isteyen veya katılan kişilerle ihale şartlarını ve fiyatı etkilemek için anlaşma yaptığı ortaya çıkan Benek, ihaleye fesat karıştırma suçunu işlediği için 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Cevher Benek’e ayrıca sanıklardan birinden rüşvet aldığı için de 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
Tele1
Sermaye kaçıyor rezervler sıkışıyor27 izlenme
Engin Özkoç'tan Soylu'ya seçim güvenliği sorusu: "Senin niyetin ne?"42 izlenme
Erdoğan Bayraktar'dan itiraf gibi açıklama: 'REİS BENİ HIRSIZ ÇUVALININ İÇİNE KOYDU VE ATTI. HEM TAPELER HEM TEKNİK TAKİP DOĞRUDUR!'86 izlenme
Vatandaştan akaryakıt zammı tepkisi: "Akaryakıt almaya mı geliyoruz vergi dairesine mi geliyoruz bilmiyoruz. Bundan sonra eşeğe ya da ata bineceğiz"44 izlenme
AFAD'a milyonluk cip alımı genelgeye takıldı, il müdürü tepki gösterdi49 izlenme
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Hastalığın en üst seviyeye ulaşması an meselesi111 izlenme
Gazeteci Barış Pehlivan hakkındaki iddialara tarih tarih yanıt verdi!41 izlenme
Koray Aydın: Ankara bitti, İstanbul’da İmamoğlu öne geçti464 izlenme