Adıyaman İndere bölgesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı süren kalıcı deprem konutlarının şantiyesinde çalışan işçiler, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle bu sabah saatlerinden itibaren eylem başlattı. Yüklenici firmalardan Cevahir Yapı’da çalıştıklarını belirten işçiler, yaklaşık üç aydır maaş alamadıklarını öne sürdü.
"Çatılara çıkarak eylem yapan işçiler, ödemelerini talep ediyor"
Şantiye alanındaki iki ayrı binanın çatısına çıkan bazı işçiler, iş bırakma eylemini çatılardan sürdürüyor. Diğer işçiler ise şantiyeye çıkan yol boyunca yürüyüş ve oturma eylemleriyle protestolarına devam ediyor.
Eylem sabah saatlerinde başladı ve saat 17.00 itibariyle halen sürüyor. Bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri, işçileri ikna etmeye çalıştı. Ancak işçiler talepleri karşılanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.
“Sesimizi Duyurmak İçin Bu Yola Başvurduk”
Eylem yapan işçiler, şantiyede aylardır maaş alamadıklarını, defalarca söz verildiği halde ödemelerin yapılmadığını, evlerine ekmek götüremediklerini dile getiriyor. İsmini vermek istemeyen bir işçi, Perre Haber Ajansı’na şu açıklamayı yaptı:
“Üç aydır ücret alamıyoruz. Ne resmi bir muhatap var ne de çözüm için adım atan. Defalarca söyledik ama kimse duymuyor. Bugün çatılara çıkarak son çare olarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Hak ettiğimiz paramızı istiyoruz.”
Daha Önce de Benzeri Eylemler Yaşanmıştı
Adıyaman'da TOKİ tarafından yürütülen kalıcı deprem konutu projelerinde görev alan birçok taşeron firma işçisi, geçmiş aylarda da benzeri eylemlerle gündeme gelmişti. İşçilerin ortak şikâyeti ise ödenmeyen maaşlar, sigorta sorunları ve taşeron firmalarla kurulan belirsiz iş ilişkileri oldu.
Resmi Açıklama Bekleniyor
Eylem alanında herhangi bir yetkili firma temsilcisi ya da TOKİ görevlisinin açıklama yapmadığı gözlemlenirken, işçilerin eylemi sürüyor. Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı alanda, herhangi bir arbede yaşanmadığı bildirildi.
İşçilerin taleplerinin karşılanıp karşılanmayacağı, yüklenici ve taşeron firmaların konuya ilişkin nasıl bir adım atacağı ise merakla bekleniyor. Eylemle ilgili Valilik ya da TOKİ tarafından gün içinde resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.
besniguncel.com
Kaynak : PHA
Bunun bedelini kim ödeyecek?
Meclis'te İliç maden faciası gerilimi! Enerji Bakanlığı 'sorumluluk onlarda' dedi Çevre Bakanlığı hiç oralı olmadı
AKP'li vekil fuarı gezdiğine kimseye inandıramadı! "Kendini mi kopyaladı?"
İmamoğlu: "İstanbul’daki gibi Türkiye’de de israf düzenine son vereceğiz"
Belediye Başkanı Savaş: Hatay’da 7 kişi coronadan öldü, 5’i kayıt dışı bırakıldı!
Donald Trump'tan Hilal Kaplan'a soğuk duş ! 'Siz gazeteci misiniz ?'
Rezalette son nokta ! İhtiyacı olanlar dururken Suriyelilere yardım gidiyor, hiç utanmadan 'kömür torbası patlak' deyip kabul etmiyorlar !
İstanbul Havalimanı'nda çok sayıda sefer iptal
32.4 milyon kişi ‘eksi’den yedi
AOÇ’de resmen katliam! Mavi ladinler de kesildi!
Vatandaşın bayram hevesi kursağında kaldı!
CHP’li Akar: Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yıllık faturası 417 milyon TL
Facia sonrası skandal paylaşımlar! Ölenlere küfür yağdırdılar
Öğretmenler odasında çay makinesi ve ısıtıcılar yasaklanırken Bakan Şimşek Mercedes S 400 ile geldi