15 Temmuz darbe girişiminin en önemli isimlerinden Adil Öksüz’ün gözaltındayken telefonla görüştüğü ve FETÖ soruşturmasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Prof. Dr. Recep Kaymakcan’ın Gençlik Spor Bakanlığı’ndaki müşavirlik görevini sürdürdüğü ve danışman unvanıyla devlet üniversitelerinde konferanslar verdiği ortaya çıktı. Kaymakcan’ın bazı AKP’li belediye başkanlarını makamında ziyaret ettiği öğrenildi.
Prof. Kaymakcan, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görev yapıyordu. FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen ve darbenin planlayıcısı olarak geçen ancak 15 Temmuz’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Adil Öksüz de o dönem o fakültede görevliydi.
Kaymakcan, FETÖ’nün 2012’de Arnavutluk’ta bulunan Beder Üniversitesi’nde düzenlediği “Beşeri Bilimlerde Manevi Arayışlar” isimli konferansa Öksüz ile katılmıştı.
Cumhuriyet gazetesinden Seyhan Avşar’ın haberine bu konferansa katılan isimler zaman içinde kamuda veya akademide terfi üstüne terfi alarak hızla yükseldi. Bunların arasında Bingöl Üniversitesi’nden Prof. Dr. R. Kaymakcan da konferanstan tam bir yıl sonra dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü’ne getirildi. Kaymakcan, 2015 seçimlerimde AKP’den milletvekili aday adaylığı gerekçesiyle istifa etmesine kadar bu görevde kaldı. Daha sonra müşavirlik görevini yürüten Kaymakcan’ın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınan Adil Öksüz ile telefonla konuştuğu ortaya çıktı. Bu nedenle gözaltına alınan Kaymakcan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Tüm bu gelişmelere karşın FETÖ soruşturmasından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Kaymakcan, Gençlik Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu döneminde de müşavirlik görevini sürdürdü. Kaymakcan’ın Bülent Ecevit Üniversitesi’nde düzenlenen 3. Uluslararası Değerler Eğitimi Kongresi’ne konuşmacı olarak katıldığı, bu konferansta “bakan danışmanı” olarak takdim edildiği öğrenildi. Kaymakcan’ın yurdun dört bir yanında konferasnlara katıldığı da öğrenildi. Öte yandan iddialara ilişkin arayarak not bıraktığımız Kaymakcan’ın Gençlik Spor Bakanlığı’ndaki basın danışmanı soruları yanıtsız bırakırken, bakanlığın özel kaleminden yapılan açıklamada ise Kaymakca’ın Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun önceki döneminde danışmanlığını yaptığı aktarıldı.
KONFERANSA KATILANLAR
Arnavutluk’ta FETÖ’nün düzenlediği Beder Üniversitesi’ndeki konferansa katıldığı belirlenen 4 kişi hakkında soruşturmalar açıldı. Konferansın danışma kurulunda yer aldığı belirlenen Ali Seyyar, KHK ile Sakarya Üniversitesi’nden ihraç edildi, Adil Öksüz’ün arkadaşı olarak tanımlanan İsmail Acar 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası çarptırılırken, Serkan Bayraktaroğlu FETÖ üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Adil Öksüz’ün gözaltında kendisini araması nedeniyle gözaltına alınan Recep Kaymakcan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
https://odatv.com/adiloksuzeyakinisimbakindevletinneresindencikti11081915.html
İmamoğlu'nun paylaşımlarını sokakta dağıtmıştı: Avukat Burak Saldıroğlu’na tahliye!15 izlenme
Ümit Özdağ demir parmaklıklar arkasından seslendi: 'Beni rehin aldıran kişi' diyerek açıkladı15 izlenme
47,9 milyar lira tutarındaki 25 ihale yargıya taşındı!34 izlenme
Emekli vatandaşların 'geçim' isyanı: "Etin tadını unuttuk"29 izlenme
Tarkan’dan '7 Eylül' öncesi Akbelen Ormanı paylaşımı: ‘Kaybedecek vaktimiz yok’35 izlenme
TOGG'dan inip masaj koltuklu Mercedes'e binmişti! Bakan Göktaş açıklama yaptı15 izlenme
AKP'li vekil Oya Eronat "yardım gelmiyor" diyen depremzedeyi üzerine yürüyerek provokatörlükle suçladı!40 izlenme
Yasağa rağmen AKP’li vekilden 1.500 kişilik düğün!116 izlenme
Üçüncü kez sele teslim olan ilçe diken üstünde, korkudan evlerine giremiyorlar
Metin Akpınar'dan dikkat çekici öneri: "Çocuk tecavüzcüleri hadım edilmeli"
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
ABD'li Demokrat Parti üyesinden Erdoğan hakkında sert sözler!