ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi ile Uluslararası Eğitim Enstitüsü tarafından ülkedeki yabancı öğrencilere ilişkin hazırlanan “Open Doors 2019” adlı rapor yayımlandı.
Rapora göre, ABD’de son 4 yılda 1 milyonu geçen uluslararası öğrenci sayısı, bu yıl, geçen yıla oranla yüzde 0,05 artışla 1 milyon 95 bin 299’a ulaşarak rekor kırdı.
Son on yılda “ABD’ye en fazla öğrenci gönderen ülke” unvanını elinde tutan Çin, 20182019 öğretim döneminde de 369 bin 548 öğrenci ile yerini korudu.
Çin’i sırasıyla 202 bin 014 öğrenci ile Hindistan, 52 bin 250 öğrenci ile Güney Kore, 37 bin 80 öğrenci ile Suudi Arabistan ve 26 bin 122 öğrenci ile Kanada izledi.

Kaliforniya’daki Stanford Üniversitesi dünyanın en iyi 4. üniversitesi olarak gösteriliyor. Reuters
10 BİN 159 TÜRK ÖĞRENCİ VAR
Rapora göre, 20182019 eğitim öğretim döneminde ABD’de okuyan Türk öğrenci sayısı bir önceki yıla göre yüzde 3,4 azalarak 10 bin 159’a geriledi.
ABD’ye en fazla öğrenci gönderen ülke sıralamasında Türkiye 15’inci olurken, Türk öğrencilerin 2018’de ABD’de ekonomisine katkısı 419 milyon dolar olarak belirtildi.
Öte yandan, 20182019 öğretim döneminde ABD’den Türkiye’ye giden öğrenci sayısı 78 olarak kayda geçti. ABD’nin öğrenci gönderdiği ülkeler sıralamasında Türkiye 109’uncu sırada yer aldı.
ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre ise 2018’de uluslararası öğrencilerin ABD ekonomisine katkısı, bir önceki yıla göre yüzde 5,5 artarak 44,7 milyar dolar oldu. AA
Adana’dan Silivri’ye adalet çığlığı! Zeydan Başkan için “Adana'dan Silivri'ye Özgürlük Yürüyüşü” devam ediyor18 izlenme
FETÖ davasında 'hakimlik sınavı' itirafı: 'Sorular bize verilmişti'13 izlenme
İkinci el araç ve gayrimenkul satışına ilişkin yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı30 izlenme
AKP’li yazardan Ekrem İmamoğlu’nun annesine hakaret!852 izlenme
132 bin Türk Almanya’ya kaçak girdi, 5 yılda 1 milyon göç verdik23 izlenme
İskenderun'da her yer dümdüz oldu42 izlenme
Erken seçim öngörülerini kuvvetlendiren gelişme: Hazırlıklar başladı35 izlenme
Dükkân açan Suriyelilerin vergilerini de Türkler ödüyor! Fiş istedi "yok" cevabı aldı33 izlenme